Ki mit süt-főz idén karácsonykor?
Már a hétvégén nekiállok az első mézeskalács és mézespuszedli adagnak! :))
Aztán sorban jönnek majd a bejglik (mákos, diós, gesztenyés, olyat is szoktam, amiben a töltelék a szentjánoskenyérfa termése, az is isteni!)
Az ünnepi vacsi szokásosan hal lesz, majd utána pulyka. :) Ott csak besegítek anyukámnak, de a sütiket és készítem!
20/L
Nálunk elmaradhatatlan a halászlé gyufatésztával, mindenki szereti, utána sült heck ésrtántott csirkemell majonézes burgonyasalátával. Torta is lesz, mert aznap Éva névnap is van nálunk, de sütök mákos és diós patkót, és valamilyen sajtos aprósütit is.
Karácsony másik két napján töltött káposztát szoktunk enni.
Vargányás gombakrémlevessel indul,aztán lesz citromborsos rántott hal,zöldfűszeres pulykasült,amerikai szaftos tarja,baconbe tekert sült burgonyapüré,vajas párolt kelbimbó,balzsamecetes sült cékla,mézes párolt lilakáposzta és fetás-olivás kuszkusz ,,saláta" vmint töltött káposzta.
Desszertnek poharas tiramisu,kozáksapka,beigli és gesztenyés kekszpiramis.
Sokat főzök,mert sokan leszünk,hál'istennek. :)
27n
Szenteste: narancskrémleves, lazac steak valószínűleg párolt brokkolival és kuszkusz vagy quinoa salátával.
25-én a szüleimnél leszünk, náluk általában van halászlé, húsleves, rántott hús és hal, friss és majonézes saláták, rizs és burgonyapüré, illetve töltött káposzta és kocsonya. Ott is alszunk, így 26-án is ezekből fogunk válogatni.
Sütemények, amiket készítek: kókuszos-ananászos piskótatekercs, narancsos csokoládétorta, mézeskalács. Aprósüteményt idén nem készítek, mert ezt édesanyám szokott, 5-6 félét is, így én csak a tortát viszem. A torta nálunk elengedhetetlen az apró sütemények mellett, mert több születés- és névnapot is ünneplünk karácsonykor.
Micsoda hülyék vannak itt gyakorin is! Tisztelet a kevés kivételnek! Áruljátok már el mi a francért kellett lepontozni a válaszokat?
Jah értem,egyeseket zavar mások ízlése.... te jó ég!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!