Ilyen típusú étel receptje?
Csirkemellet (és esetleg combot) gondoltam beszórni egy tepsibe, mellé zöldségeket, aztán a többi legyen a sütő gondja.
De a fűszerezéssel és egyéb konkrétumokkal megakadtam.
Fő szempont lenne, hogy kevés előkészület kelljen, eléggé időszűkében vagyok, a legjobb, ha a sütő végzi a munka többségét.
Előre is köszönöm a segítséget!
Hasonló receptem van:
minél többféle zöldséget (hagyma, paprika, paradicsom, zöldborsó, zöldbab, kukroca, sárgarépa, karfiol, kelbimbó, fagyasztott zöldségkeverékek - amelyiket szeretitek) kb egyforma méretre darabolni, sóval és borssal füszerezni, lehet még bazsalikom, oregano, kömény hozzá.
A húsokat sóval, fokhagymával meg a zöldségekhez használt füszerekkel ízesíteni
A zöldségek felét tüzálló edénybe tenni, rárakni a húsokat, befedni a maradék zöldséggel és sütöben kb 1 órát sptni, amig a hús megpuhul. Utána a húsdarabokat fölülre tenni és átsütni, hogy szinük legyen.
Ha kalóriákra figyelsz, akkor így is ehetö, de lehet hozzá tészta, rizs vagy krumplikörítést adni.
Igen, olyasmire gondoltam, hogy a hús és nagyobb szelet krumpli lenne felül, aztán a legvégén ráengednék 5 perc pirítást még.
Igen, azt ki is hagytam, hogy mérsékelt kalóriatartalomra törekszem, nem kellene tovább híznom :)
Köszönöm, akkor megpróbálom ezt! Le kell fedni, vagy légkeverésesen elég nyitott tepsiben is?
Ereszt nedvességet a zöldség? (hogy kell-e némi folyadékot tenni alá)
Ezt próbáld ki! Minden le van írva h h kell fuszerezni stb es nagyon egyszeru is! Igaz nem sütőben sult de isteni szaftos es konnyed
Juhú, elb..tam :)
A combok a tetején teljesen jók lettek, egy réteggel lejjebb már hol nyers maradt a hús, hol nem. A répa tök nyers volt.
Most visszatettem a combok kivételével az egészet még 25 percre, lefedve, alatta vízzel. Talán még menthető :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!