Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ilyen típusú étel receptje?

Ilyen típusú étel receptje?

Figyelt kérdés

Csirkemellet (és esetleg combot) gondoltam beszórni egy tepsibe, mellé zöldségeket, aztán a többi legyen a sütő gondja.

De a fűszerezéssel és egyéb konkrétumokkal megakadtam.


Fő szempont lenne, hogy kevés előkészület kelljen, eléggé időszűkében vagyok, a legjobb, ha a sütő végzi a munka többségét.


Előre is köszönöm a segítséget!


2014. nov. 25. 15:08
 1/5 anonim ***** válasza:

Hasonló receptem van:


minél többféle zöldséget (hagyma, paprika, paradicsom, zöldborsó, zöldbab, kukroca, sárgarépa, karfiol, kelbimbó, fagyasztott zöldségkeverékek - amelyiket szeretitek) kb egyforma méretre darabolni, sóval és borssal füszerezni, lehet még bazsalikom, oregano, kömény hozzá.


A húsokat sóval, fokhagymával meg a zöldségekhez használt füszerekkel ízesíteni

A zöldségek felét tüzálló edénybe tenni, rárakni a húsokat, befedni a maradék zöldséggel és sütöben kb 1 órát sptni, amig a hús megpuhul. Utána a húsdarabokat fölülre tenni és átsütni, hogy szinük legyen.


Ha kalóriákra figyelsz, akkor így is ehetö, de lehet hozzá tészta, rizs vagy krumplikörítést adni.

2014. nov. 25. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

Igen, olyasmire gondoltam, hogy a hús és nagyobb szelet krumpli lenne felül, aztán a legvégén ráengednék 5 perc pirítást még.

Igen, azt ki is hagytam, hogy mérsékelt kalóriatartalomra törekszem, nem kellene tovább híznom :)


Köszönöm, akkor megpróbálom ezt! Le kell fedni, vagy légkeverésesen elég nyitott tepsiben is?

Ereszt nedvességet a zöldség? (hogy kell-e némi folyadékot tenni alá)

2014. nov. 25. 15:19
 3/5 anonim ***** válasza:

[link]


Ezt próbáld ki! Minden le van írva h h kell fuszerezni stb es nagyon egyszeru is! Igaz nem sütőben sult de isteni szaftos es konnyed

2014. nov. 25. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Az elsö vagyok: én símán - légkeverés nélkül sütöm, az elsö 20 percben esetleg lefedem, utána nem kell. (kb 150-160 fokon). A zöldségek elég sok levet eresztenek, ezért is jobb csak rövid ideig letakarni, különben nagyon sok leve marad.
2014. nov. 25. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

Juhú, elb..tam :)


A combok a tetején teljesen jók lettek, egy réteggel lejjebb már hol nyers maradt a hús, hol nem. A répa tök nyers volt.


Most visszatettem a combok kivételével az egészet még 25 percre, lefedve, alatta vízzel. Talán még menthető :)

2014. nov. 25. 21:28

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!