Mézeskalácsos kérdés?
Figyelt kérdés
Szóval hogy lehet azt elérni hogy ne puhuljon meg a mézeskalács? Díszeket szeretnék csinálni és nem akarom hogy puha legyen. Miből kell bele többet tenni? Vagy csak tovább kell sütni? És azt hogy lehet elérni hogy a máz ne potyogjon le róla? Sűrű vagy inkább hígabb kell legyen? Mert már többször csináltam, de néha száradás után lepotyogott, de már emlékszem hogy hogy csináltam.2014. nov. 19. 10:23
1/2 Andizsuzsi válasza:
Nem kell bele zsiradékot tenni. Díszítés előtt legalább 1 napot szobahőmérsékleten kell pihentetni, mert a tészta ilyenkor egy kicsit összemegy (veszít a nedvességtartalmából), emiatt potyog le róla a máz. (mézeskalácsosok úgy mondják: kimászik a tészta a máz alól :)
Máznak a 13 dkg porcukor, e tojásfehérje keveréke tökéletes.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi szépen :)
2014. nov. 19. 11:45
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!