Rizs magában kissé száraz, mivel tehetem csúszóssá?
A kérdező kifejezetten kalóriaszegény ötleteket vár, és te meg előállsz a tarjával, stb...
Az, hogy neked az jön be, oké, de ne akard mindig másokra ráerőltetni a te ízlésedet, kedves utolsó.
Itt megkockáztatom hogy vagy diétáról van szó, vagy testépítésről. :) Ők esznek mindig csirkemellfilét rizzsel. :)
Dobj egy leveskockát a vízbe, mikor főzöd a rizst. A leveskocka kalóriatartalma (30-40kcal) szerintem majdhogynem elhanyagolható.
Vagy csinálj a rizs helyett "hamis rizottót". Főzd krémesre a rizst, de mellőzd belőle a fehérbort,parmezánt és vajat (a kalóriák miatt).
Pirítsd le a rizst kevés olívaolajon, majd öntsd fel kevés vízzel, kevergesd, forrald el, öntsd fel, kevergesd forrald el, és ismételd ezt a hármast addig, míg készre nem fől. A folyamatos kevergetés a lényeg, attól kioldódik a rizs keményítőtartalma, és krémes állagú rizst kapsz. Persze ne főzd szét a rizst, mert nem pépet akarsz enni. Igazából ízesebb lesz, ha a natúr csirkemellet csíkokra vágod, és a rizshez hozzádobod, és a rizzsel együtt főzöd meg. Esetleg még a leveskocka is belefér.
Kalóriában ugyanott vagy, csak az eljáráson változtattunk, és máris krémesebb, nem olyan száraz az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!