Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Száraz rizst hogy csinálják?

Száraz rizst hogy csinálják?

Figyelt kérdés

Anyum nagyon finom rizst csinál otthon, én is tudok szerencsére. Szép nagy szemek lesznek, nem ragadnak össze.



De van az a nagyon száraz rizs, amit általában nem szeretnek az emberek. Na nekem az is nagyon bejön. Anno, régi munkahelyemen is mindig olyan volt, mindenki panaszkodott hogy de száraz ez a rizs. Nemrég étteremben is ilyet kaptam. olajat szerintem nem is látott az a risz

Nekem izlik.


DE HOGY KÉSZÍTIK?



2014. aug. 24. 19:59
 1/5 anonim ***** válasza:
Ó, engem már az is érdekelne, te hogy csinálod azt a finom nagy szemű rizst? De a szárazra is kíváncsi lennék én is.
2014. aug. 24. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Olajat látott, inkább vizet keveset. Én úgy szoktam csinálni, hogy felhevítem a kevés olajat a lábosban, majd ráöntöm a rizst. Addig kavargatom a tűzön, míg a rizs át nem pörkölődik, de még nem égjen meg, csak érje mindenhol. majd annyira felöntöm vízzel, hogy éppen ellepje. Lefedem, takarékra veszem és hagyom, hogy a víz elpárologjon, magába szívja. Egy rövid idő után már száraz lesz, de még nem jó, mert kell még egy adag víz. Megint felöntöm, átkavarom és újra hagyom fedő alatt főni. Ha a második adag vizet is magába ette, akkor jó.
2014. aug. 24. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
2. voltam. még ami után lezártam, félre teszem és hagyom, hogy fedő alatt még "dolgozzon", kipárologjon a maradék nedvesség és szívja magát a rizs. Addig elkészítem a frissen sültet. Kell neki a pihenés, de közben néha bele kavarok.
2014. aug. 24. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha szárazabbat akarok akkor én csak másfélszeres vízzel engedem fel, a jól lepirított rizst.lefedem, és amikor ezt felszívta, átkeverem, és hátra is teszem. A fedőt még dupla konyharuhával betakarom, így még a saját gőzében puhul. ez még kb 20 perc és tálalható.
2014. aug. 25. 06:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Zacskós rizsből lehet olyan pergős, szárazat csinálni, barna dobozost szoktam venni, sós vízben 12 percig főzöm, majd leöntöm a vizet, zacskóból a rizst beleöntöm a lábosba és lefedem, fedő alatt hagyom kihűlni, néha villával megkeverem.
2014. aug. 25. 08:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!