Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Igazi ropi receptet keresek,...

Igazi ropi receptet keresek, segítsen valaki!?

Figyelt kérdés

Tudom, sok recept van a neten, de egyik sem az, amit szeretnék.

Ugyanis az eredetiben nincs semmiféle sajt, csak liszt, víz, vaj, só, cukor, meg élesztö vagy talán sütöpor.

De a pontos arányok meg az elkészítés módja sehol sincs megadva.

Ha valaki ismer ilyen receptet, nagyon megköszönném, ha megosztaná velem.

2014. nov. 12. 16:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
2014. nov. 12. 17:31
 2/11 anonim ***** válasza:
Én sajtos tallért szoktam sütni, olyan kerek, összenyomós kézi sütőben gáz fölött. Nem méricskélem, de kb bő fél kg lisztbe rakok 2 teáskanál sót + 1 kis kávéskanál szódabikarbónát és belereszelek kb 20- 30 dk sajtot. Összekeverem és lassan adok még hozzá langyos zsirt, vagy olajat, annyit, hogy a tészta már kezdjen összeállni majd egy kis meleg vizet, hogy sűrű, kemény tészta legyen. Evőkanállal egyenként belerakom az ostyasütőbe és a gázon, a láng fölött kb 2 per alatt kész egy-egy, persze mindkét oldalát megsütve
2014. nov. 12. 17:34
 3/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!
2014. nov. 12. 18:14
 4/11 anonim ***** válasza:

Zöldfűszeres grissini

[link]

Ez elképesztően jó recept. Rengeteget csináltam már. Lehet sodorni kisebbre vagy nagyobbra, ropogós kívül, puha belül.

Pizzát is ebből csinálok.

2014. nov. 12. 19:59
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is.
2014. nov. 12. 21:42
 6/11 anonim ***** válasza:

Nekem a Sthal féle házi ropi van meg, abban csak 4 ek. natúr krémsajt van.

Nagyon finom, ha érdekel leírom szívesen.

2014. nov. 13. 08:54
 7/11 A kérdező kommentje:

Bocs, csak most láttam, hogy válaszoltál, köszönöm.

Ha leirnád a receptet, nagyon örülnék neki!

2014. nov. 14. 08:07
 8/11 anonim ***** válasza:

Persze, elő is kerestem hátha.. :), de most mennem kell. De ígérem még ma leírom.

üdv:)

2014. nov. 14. 08:44
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia, csak most jutottam ide, írom a ropi receptjét. (Sthal J. )

A tésztához:

30 dkg finomliszt

15 dkg hideg vaj, apróra vágva

fél ek. cukor

egy csipet só

4 ek. natúr krémsajt

2 ek. tejföl

1 tojás sárgája

tetejére: a tojás fehérje, 10 dkg szezámmag, durvaszemű só

Nyújtáshoz még kb 5 dkg finomliszt

a sütőt előmelegítjük 190 fokra (gáz 5-ös fokozat ) és egy nagy tepsire sütőpapírt teszünk.

A lisztet összekeverjük a cukorral, sóval, hozzáadjuk a hideg aprított vajat, és gyorsan összemorzsoljuk az egészet. hozzáadjuk a többi hozzávalót , jól kidolgozzuk, és egy bucivá gyúrjuk.

lisztezett deszkán egy kb 30x30 cm lapot nyújtunk belőle.

megkenjük a tetejét az enyhén felvert tojás fehérjével, majd meghintjük finoman durvaszemű sóval és a szezám maggal. Óvatosan tenyérrel belenyomkodjuk a magokat a tésztába.

A tésztát 2 cm -es csíkokra felvagdossuk. a csíkokat megfogjuk a két végüknél és spirál alakban megtekerjük, a sütőpapíros tepsire helyezzük. a maradék tojásfehérjével átkenjük,és betoljuk a sütőbe, amit 250 fokra emelünk.

Sütési ideje kb 15-20 perc.

Az oviban nagy sikere volt ennek a ropinak, és ott adták kézről kézre az anyukák.

Tényleg nagyon finom és mutatós ez spirál alakú ropi.

én szándékosan elhagytam Sthal Judit szokásos nyünyörgését a receptből, mert nem tartom fontosnak:)

valamilyen pengés csodarobotgépet említ az összeállításnál, de szerencsére kézzel simán is össze lehet gyúrni.

Érdemes kipróbálni.

Üdv:)

2014. nov. 14. 17:15
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszi!!
2014. nov. 14. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!