Igazi ropi receptet keresek, segítsen valaki!?
Tudom, sok recept van a neten, de egyik sem az, amit szeretnék.
Ugyanis az eredetiben nincs semmiféle sajt, csak liszt, víz, vaj, só, cukor, meg élesztö vagy talán sütöpor.
De a pontos arányok meg az elkészítés módja sehol sincs megadva.
Ha valaki ismer ilyen receptet, nagyon megköszönném, ha megosztaná velem.
Zöldfűszeres grissini
Ez elképesztően jó recept. Rengeteget csináltam már. Lehet sodorni kisebbre vagy nagyobbra, ropogós kívül, puha belül.
Pizzát is ebből csinálok.
Nekem a Sthal féle házi ropi van meg, abban csak 4 ek. natúr krémsajt van.
Nagyon finom, ha érdekel leírom szívesen.
Bocs, csak most láttam, hogy válaszoltál, köszönöm.
Ha leirnád a receptet, nagyon örülnék neki!
Persze, elő is kerestem hátha.. :), de most mennem kell. De ígérem még ma leírom.
üdv:)
Szia, csak most jutottam ide, írom a ropi receptjét. (Sthal J. )
A tésztához:
30 dkg finomliszt
15 dkg hideg vaj, apróra vágva
fél ek. cukor
egy csipet só
4 ek. natúr krémsajt
2 ek. tejföl
1 tojás sárgája
tetejére: a tojás fehérje, 10 dkg szezámmag, durvaszemű só
Nyújtáshoz még kb 5 dkg finomliszt
a sütőt előmelegítjük 190 fokra (gáz 5-ös fokozat ) és egy nagy tepsire sütőpapírt teszünk.
A lisztet összekeverjük a cukorral, sóval, hozzáadjuk a hideg aprított vajat, és gyorsan összemorzsoljuk az egészet. hozzáadjuk a többi hozzávalót , jól kidolgozzuk, és egy bucivá gyúrjuk.
lisztezett deszkán egy kb 30x30 cm lapot nyújtunk belőle.
megkenjük a tetejét az enyhén felvert tojás fehérjével, majd meghintjük finoman durvaszemű sóval és a szezám maggal. Óvatosan tenyérrel belenyomkodjuk a magokat a tésztába.
A tésztát 2 cm -es csíkokra felvagdossuk. a csíkokat megfogjuk a két végüknél és spirál alakban megtekerjük, a sütőpapíros tepsire helyezzük. a maradék tojásfehérjével átkenjük,és betoljuk a sütőbe, amit 250 fokra emelünk.
Sütési ideje kb 15-20 perc.
Az oviban nagy sikere volt ennek a ropinak, és ott adták kézről kézre az anyukák.
Tényleg nagyon finom és mutatós ez spirál alakú ropi.
én szándékosan elhagytam Sthal Judit szokásos nyünyörgését a receptből, mert nem tartom fontosnak:)
valamilyen pengés csodarobotgépet említ az összeállításnál, de szerencsére kézzel simán is össze lehet gyúrni.
Érdemes kipróbálni.
Üdv:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!