Igazi ropi receptet keresek, segítsen valaki!?
Tudom, sok recept van a neten, de egyik sem az, amit szeretnék.
Ugyanis az eredetiben nincs semmiféle sajt, csak liszt, víz, vaj, só, cukor, meg élesztö vagy talán sütöpor.
De a pontos arányok meg az elkészítés módja sehol sincs megadva.
Ha valaki ismer ilyen receptet, nagyon megköszönném, ha megosztaná velem.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Zöldfűszeres grissini
Ez elképesztően jó recept. Rengeteget csináltam már. Lehet sodorni kisebbre vagy nagyobbra, ropogós kívül, puha belül.
Pizzát is ebből csinálok.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nekem a Sthal féle házi ropi van meg, abban csak 4 ek. natúr krémsajt van.
Nagyon finom, ha érdekel leírom szívesen.
Bocs, csak most láttam, hogy válaszoltál, köszönöm.
Ha leirnád a receptet, nagyon örülnék neki!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Persze, elő is kerestem hátha.. :), de most mennem kell. De ígérem még ma leírom.
üdv:)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Szia, csak most jutottam ide, írom a ropi receptjét. (Sthal J. )
A tésztához:
30 dkg finomliszt
15 dkg hideg vaj, apróra vágva
fél ek. cukor
egy csipet só
4 ek. natúr krémsajt
2 ek. tejföl
1 tojás sárgája
tetejére: a tojás fehérje, 10 dkg szezámmag, durvaszemű só
Nyújtáshoz még kb 5 dkg finomliszt
a sütőt előmelegítjük 190 fokra (gáz 5-ös fokozat ) és egy nagy tepsire sütőpapírt teszünk.
A lisztet összekeverjük a cukorral, sóval, hozzáadjuk a hideg aprított vajat, és gyorsan összemorzsoljuk az egészet. hozzáadjuk a többi hozzávalót , jól kidolgozzuk, és egy bucivá gyúrjuk.
lisztezett deszkán egy kb 30x30 cm lapot nyújtunk belőle.
megkenjük a tetejét az enyhén felvert tojás fehérjével, majd meghintjük finoman durvaszemű sóval és a szezám maggal. Óvatosan tenyérrel belenyomkodjuk a magokat a tésztába.
A tésztát 2 cm -es csíkokra felvagdossuk. a csíkokat megfogjuk a két végüknél és spirál alakban megtekerjük, a sütőpapíros tepsire helyezzük. a maradék tojásfehérjével átkenjük,és betoljuk a sütőbe, amit 250 fokra emelünk.
Sütési ideje kb 15-20 perc.
Az oviban nagy sikere volt ennek a ropinak, és ott adták kézről kézre az anyukák.
Tényleg nagyon finom és mutatós ez spirál alakú ropi.
én szándékosan elhagytam Sthal Judit szokásos nyünyörgését a receptből, mert nem tartom fontosnak:)
valamilyen pengés csodarobotgépet említ az összeállításnál, de szerencsére kézzel simán is össze lehet gyúrni.
Érdemes kipróbálni.
Üdv:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!