Most milyen halat vegyek szerinted?
Halihó.
Vettem egy asztali grill sütőt.
Halat akarok rajta sütni először,viszont magamtól nagyon nem sütök halat ,mivel serpenyőbe sosem tudtam jó halat sütni.
Lényegében olyasmire akarom megsütni mint a balatoni sült hal , hófehér halhús ,semmi kocsonyás vizes állag, de harapásra szinte szétomlik a húsa szelvényekre.
Három hal amin gondolkozom Hekk,Pangasius,Tőkehal.
Illetve törzs vagy filé legyen szerintetek?
A Pangasiust mindenképp kihúznám a listából az alapján is amit leírtál, hogy szelvényekre bomlik, meg az alapján is, hogy az ellenségemnek sem szoktam ajánlani. A Pangasius mindenre bomlik, csak szelvényekre nem. Ha ilyent szeretnél, azaz masszív halhúst, akkor valóban a hekk a legjobb választás. Ezen kívül még kiválóan grillezhető a vadlazac, ami ráadásul árban sem ütősebb a hekknél, valamint még a cápahús. Valódi cápahúsra gondolok, nem cápaharcsa nevű 50%-ban vizezett "izére". Én Tescoban szoktam kapni időnként, de netről is rendelhető, keress rá. Kékcápa (Prionace galuca)
A lepényhalnak is jó minőségű húsa van, ami alkalmas grillezésre, de a fentieknél drágább mulatság. Viccesnek tűnik, de tényleg drágább pl egy lazacnál.
Ja meg ki ne hagyjam: A pisztráng kiváló még grillezésre.
Önmagában lehet kicsit száraz, szóval rádobhatod grillre úgy, hogy bevajazod, aprított mandulával megszórod és alufóliába csomagolod.
Értem,köszi :D
Szerinted törzs legyen vagy filé?
Néha amikor filét vettem az volt a bajom vele,hogy szinte papírvékony.
Vegyél nílusi, vagy viktória tani sügeret!
Balatoni süllőhöz hasonló a húsának az állaga, nagyon jó minőségű. És nem is etikátlan a fogyasztása, mint a cápa steak-eknek.
A törzs tényleg kiadósabb, de nem tudom mennyire sül át grillen. Nekem a halgrillezésben nincs tapasztalatom, csak azokat írtam le, amik nem zsírosak, nem vizesek, ezért úgy gondolom nem esnek szét a grillezésnél. Én bordázott serpenyőben szoktam sütni mindegyiket kevés olajon, tehát azt gondolom, ha arra alkalmas, akkor a grillre is. Kivéve a hekket, abból mindig törzset veszek és bő olajban sütöm, úgy mint ahogy a strandon szeretjük :-) Szerintem ha jól beirdalod, nem lehet vele gond, csak nem tudom nem -e ragad rá a bőre a rácsra, mire átsül.
Én lehet azt csinálnám, hogy megkenném olajjal, becsomagolnám alufóliába, és ha már valamennyire átsült, akkor csomagolnám ki és még megkapatnám, hogy kívül ropogós legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!