Mit készítsek párizsiból?
Finom melegszendvicskrém:
Párizsit + főtt tojás + vaj + mustár + ízlés szerint fűszerek.
Köszönöm szépen mindenkinek a választ!
Nem gondoltam hogy a párizsira ennyien válaszolnak :)
Akkor kísérletezgetek.
Szia! nagyon jól lehet a párizsit "háziasítani " nehogy már a kutyának add.először is fagyasztható, egyszerre csak annyit kell megcsinálni, amennyi elfogy.én is szoktam kétféle krémet csinálni, amiket félbevágott kifúrt kiflikbe töltök. az egyik változat a magyaros, vagyism mintha kolbászhúst készitenénk. mondjuk 40-50
dkg parizert ledarálok, reszelek hozzá hagymát, fokhagymát, fűszerezem őrölt köménnyel pirospaprikával,hogy krémes legyen egy pici tejfölt.sózni
borsozni ízlés szerint.ezzel a krémmel megtöltjük a fél kifliket és a két végüket reszelt sajtba mártjuk.
fóliázott tepsire rakosgatjuk és forró sütőben ropogósra
sütjük.
a másik féle krém ,ugyanennyi parizer, 10 dkg reszelt sajt, mustár, reszelt hagyma,bors, só ,szintén annyi tejföl, hogy krémes legyen.ez is kiflikbe töltve, két vége reszelt sajtba mártva, mehet a sütőbe.
téli estéken teával finom olcsó vacsora.lecsókolbászból is szoktam.
szerintem nem kell megszólni azokat, akik olcsó dolgokból
szeretnének valami ehetőt kihozni.
üdv-e-
sült tésztát
páriszit kockára vágot,hagymával megpiritod,hozzá mindenféle fűszert,összekevered kifőzőtt tésztával és tejföllel,tojást is kavarhatsz bele,meg sajtot
bele tepsibe,sütőbe,fél óra és megsül
eredeti recept szerint sonkával van,meg tetejére paradicsom,tükörtojás,de én ezek nélkül szoktam,olcsobb,és finom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!