Hogy készítenétek el egy extrafinom citromtortát?
Figyelt kérdés
2014. okt. 29. 16:08
1/3 anonim válasza:
Én így szoktam, mi szeretjük:)
Piskótalapot sütök, de lehet babapiskótából is. A piskótalap felső részét, picit kevesebb mint a felét levágom, kisebb darabokra csipkedem (ha babapiskótából készül, pár piskótát apróra török. A piskótalapot egy kapcsos tortaformába teszem. 1 doboz habtejszínt habfixálóval keményre verek, 4 citromjoghurtot fellazítok habverővel, kevés tejben a használati utasításnak megfelelően feloldok egy kis zselatint. A zselatint és a felvert tejszínt óvatosan a joghurtba keverem (ha szükséges ízlés szerint citrommal vagy cukorral ízesítem), az egészet rásimítom a piskótára. Néhány órát, de legjobb egy éjszakára hűtőbe tenni. Ízlés szerint díszítem.
2/3 anonim válasza:
Attól függ, milyen jellegű tortára gondolsz. Nekem a citromtortáról mindig az a pite ugrik be, amit időnként megsütök, omlós tésztaalap egy brutálisan citromos krémmel.
3/3 anonim válasza:
Nekem a citromtortáról a citromos túrótorta ugrik be. Ha kicsit extrázni szeretném, akkor lehet, hogy inkább mascarpone krémmel készíteném; ill. volt már hogy mentalikőrt is tettem bele, én nagyon szeretem a mentát és a citromot együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!