Mit készítenétek egy jó 2 kg-os szarvascombból?
Figyelt kérdés
Sajnos nem tudom milyen korú volt, fagyasztva kaptam.2014. júl. 22. 09:40
2/5 anonim válasza:
Én a következő képen késziteném el.Tisztitott sárga répát, petrezselyem gyökeret, egy db krumplit kockára vágva összekeverném sóval, babérlevéllel, és zsiradékkal. Lehet füstölt szalonna kocka is, de olaj, zsir is. Ezt beletenném egy tálba /lehet pataki/ és ráhelyezném a jól besózott hust. A hust megint csak betakarnám szalonna csikokkal, és az edény lezár. Igy mehet 3 órát is. Akkor megnézed, és ha puha a hus, valahová meleg helyre teszed lefóliázva, hogy ne száradjon ki. A visszamaradt zöldségeket a babérlevél kivétele után lereszeled, vagy turmix. Lehet tenni hozzá egy kis leves alapot, vagy forró vizet, de csak annyit, hogy vigye a gép. Lábasban zsiradékon lisztet piritassz, és elkevered egy hideg tejföllel simára. Majd jövet rá a leturmixolt zöldség. Füszerek citrom, mustár, bors, cukor izlés szerint. Ha jól kiforrt - persze lassan vaslapon - mehet bele vissza a hus vastagra szeletelve. Én legjobban zsemle gombóccal szeretem, de nagyon jó spagettivel is, vagy krokettel.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, akkor tulajdonképpen egy vadast ajánlottál. De nagyon jól leírtad, mégegyszer köszi, ez lesz belőle :=)Bár elég nagy darab a hús, lehet, hogy vendégeket is hívok rá. (gondolatban téged is meghívtalak )
2014. júl. 22. 10:48
4/5 anonim válasza:
Köszönöm a meghivást, gondolatban ott leszek. Lényegében majdnem vadas. Ez olyan pesti kiskonyhás vadas. Hosszu pácidő nélkül. Pörkölt félének nekem száraz a hus.
5/5 A kérdező kommentje:
Nekem tökéletesen megfelel :=)
Az első válaszul küldött linket is köszönöm, de maradok a "kiskonyhás" egyszerű változatnál.
2014. júl. 22. 15:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!