Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tojáslevest hogy kell főzni?

Tojáslevest hogy kell főzni?

Figyelt kérdés

Csurgatottan szeretném megcsinálni.

A hagymát meg kell pirítani, vagy csak kis olajba lisztet és utána ha felöntöttem vízzel akkor tegyek bele egy egész vöröshagymát?

Az őrölt paprikát mikor tegyem bele?



2014. okt. 29. 09:14
 1/8 anonim válasza:
100%

2-3 evőkanál olaj 2 púpozott evőkanál liszt babérlevél őrölt paprika örölt kömény só 3 db tojás kevés ecet Elkészítés:


Alacsony lángon a lisztből és az olajbol rántást készítek, majd felöntöm 1 l vízzel. Ízesítem babérlevélel, köménnyel, sóval és őrölt paprikával. A 3 tojást felverem, majd ha felforrt a leves, a felvert tojásokat óvatosan belekeverem, és így még 1-2 percig főzöm. Ecettel lehet ízesíteni.

2014. okt. 29. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
76%
Olaj-liszt-paprika vagyis csinalsz egy rantast,felöntöd vizzel,teszel bele kömenymagot,sot.Felvered a tojast-mint a rantottanak,mikor forr a leves beleöntöd-kevergeted közben.Ennyi-en nem szoktam bele hagymat tenni.
2014. okt. 29. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim válasza:
100%

Hozzávalók 7-8 dl leveshez: 1 nagyobb tojás 1 evőkanál vöröshagyma finomra vágva 1 gerezd fokhagyma zúzva 1 babérlevél 2 dkg liszt kevés olaj pirospaprika petrezselyem egész kömény kevés ételízesítő bors só Elkészítés:


A liszttel és az olajjal kicsit sötétebb rántást készítek, belepirítom a vöröshagymát, majd a fokhagymát és a köményt is megfuttatom rajta. Kevés pirospaprikával meghintem, felengedem vízzel, sózom, borsozom, beledobom a babért, kevés ételízesítőt teszek bele. A tojást felverem, közepes forrásnál lassan, körben csurgatom a levesbe, és még 1 percig lassan főzöm. (Ne keverjük rögtön, mert a tojás nem lesz darabos.) A végén friss petrezselyemmel megszórva tálalom. Pár csepp ecet is jó bele, ha pikánsan szeretjük.

2014. okt. 29. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
2-es vagyok En is szoktam bele ecetet tenni.
2014. okt. 29. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
68%
Mi hagyma és ecet nélkül készítjük. Aki akarja, az tesz magának bele ecetet, de nem mindenki szereti ecettel a családban.
2014. okt. 29. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek! :)
2014. okt. 29. 09:31
 7/8 anonim ***** válasza:
76%
Én csak zsírban készítek rántást, rá pirospaprikát. A hagyma ízét nem szeretjük benne és nehezen is fő szét. Felöntöm vízzel, sózom, pici bors. Ha forr akkor belecsurgatom a tojást. Még ütök bele személyenként egy egész tojást is.
2014. okt. 29. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Az íze jó lett, csak eléggé sűrűre sikeredett, de meg lehet enni. Csak anyu tojásleveséhez képest ez inkább tojásszósz :D
2014. okt. 29. 12:07

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!