Tojáslevest hogy kell főzni?
Csurgatottan szeretném megcsinálni.
A hagymát meg kell pirítani, vagy csak kis olajba lisztet és utána ha felöntöttem vízzel akkor tegyek bele egy egész vöröshagymát?
Az őrölt paprikát mikor tegyem bele?
2-3 evőkanál olaj 2 púpozott evőkanál liszt babérlevél őrölt paprika örölt kömény só 3 db tojás kevés ecet Elkészítés:
Alacsony lángon a lisztből és az olajbol rántást készítek, majd felöntöm 1 l vízzel. Ízesítem babérlevélel, köménnyel, sóval és őrölt paprikával. A 3 tojást felverem, majd ha felforrt a leves, a felvert tojásokat óvatosan belekeverem, és így még 1-2 percig főzöm. Ecettel lehet ízesíteni.
Hozzávalók 7-8 dl leveshez: 1 nagyobb tojás 1 evőkanál vöröshagyma finomra vágva 1 gerezd fokhagyma zúzva 1 babérlevél 2 dkg liszt kevés olaj pirospaprika petrezselyem egész kömény kevés ételízesítő bors só Elkészítés:
A liszttel és az olajjal kicsit sötétebb rántást készítek, belepirítom a vöröshagymát, majd a fokhagymát és a köményt is megfuttatom rajta. Kevés pirospaprikával meghintem, felengedem vízzel, sózom, borsozom, beledobom a babért, kevés ételízesítőt teszek bele. A tojást felverem, közepes forrásnál lassan, körben csurgatom a levesbe, és még 1 percig lassan főzöm. (Ne keverjük rögtön, mert a tojás nem lesz darabos.) A végén friss petrezselyemmel megszórva tálalom. Pár csepp ecet is jó bele, ha pikánsan szeretjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!