Ki hogyan szokta készíteni a bundás kenyeret vagy mit esztek hozzá?
Minden érdekel.
Készítésével kapcsolatos praktika, pl. kevertek valamit előtte a tojásba még.
Vagy ha elkészült mivel fogyasztjátok? Sajttal, paradicsommal?
Bármi érdekesség jöhet! :)
Én is hagyományosan készítem el: só, bors, egy kis tej a tojásba és ebbe mártom meg a kenyeret. Nálunk a tea az állandó a feltét változó :) Van mikor piros aranyat kenünk rá, van mikor sajtos-tejfölösen esszük, van mikor megpakoljuk uborkával, paprikával, paradicsommal,de néha csak magába esszük. :)
Viszont már régóta szemezek ezekkel a receptekkel:
Általában tömörebb kenyérből szeretem (amit pedig alapjáraton nem kedvelek, de bundáskenyérnek a legjobb választás), mert nem szívja meg magát annyira olajjal.
A tojást felverem, sózom, kicsi tejet én is szoktam tenni hozzá, majd hirtelen, nagy lángon sütöm ki, mert szeretem, ha a kenyér belsejénél kicsit krémes marad a tojás.
Uborkával, paradicsommal és forró citromos teával az igazi számomra, ez a kombináció igazi gyerekkori reggeli emlék nekem :)
Tojásba teszek zúzott vagy reszelt fokhagymát, sót és reszelt sajtot is. :)
És teával fogyasztjuk mi is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!