Hogy kell házi kenyeret készíteni?
Jó, inkább hagyjuk. Én nem fogom csinálni.
Mennyi egy ilyen sütőgép kb? Egy normális?
Bármelyik gép jó, a legolcsóbb is ugyanúgy, mint a drágább.
Amúgy nélküle is lehet, keresel egy receptet, megdagasztod (ha kézzel csinálod, akkor mehet minden egyszerre bele, a gépbe azért kell a magokat később, mert a lapát összetöri), aztán megformázod kb. kenyér alakúra, beleteszed a tepsibe és meleg helyen, konyharuhával letakarva keleszted egy órát.
Utána bevagdalod a tetjét (tudod, mint a bolti kenyéren, mert jól néz ki :)) és beteszed a sütőbe, kb. 4-5ös fokozatra. Az 200 fok körül van. Egy fél óráig nem nyitod ki a sütő ajtaját, aztán igen, és megkened a tetejét vízzel. Kenőtollal csináld, mert forró. A kenést még 1-2 alkalommal megismételheted, ettől lesz olyan jó ropogós héja. Amikor már látod, hogy megsült (eddig látott kenyerekkel hasonlítsd össze), akkor kiveszed, és nem szabad felvágni, amíg ki nem hűlt, mert akkor morzsálódik.
Nem bonyolult, csak azzal számolj, hogy rendes izommunka a dagasztása - de gondolom, ez nem fog gondot okozni :)
Viszont azt azért jó ha tudod, hogy a barna kenyér nem azért barna kenyér mert kakaóporral színezed, hanem azért mert teljes kiörlésű barna lisztből készül. A lényege pedig az, hogy egészséges. Csak ez sokkal töményebb, már fogásra is keményebb sokkal mint a rendes kenyér.
Erről is lehet felismerni, hogy a boltban valódi barna kenyérrel van dolgod, vagy csak színezett fehérrel. Mert néhány pékségben valóban kakaóporral színezik a fehér kenyeret, és barna kenyérként adják el.
A kenyérbe nem kell kakaó!
A barna kenyér, barna lisztből van.
Ha teljes kiörlésű lisztet veszel, abban benne van korpa is, attól barna liszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!