Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell házi kenyeret...

Hogy kell házi kenyeret készíteni?

Figyelt kérdés
Barna kenyeret, vagy rozskenyeret. Mi kell hozzá? Konyhai tudásom 0, 19F vagyok.
2011. jún. 6. 21:25
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
legeslegelső:D kenyérsütőgép. ha nincs tudásod nem ajánlom hogy kezd el 'manuálisan' sütögetni meg gyúrni a tésztát:D a gép még akkor is pittyeg amikor bele kell tenni a magokat amikor rozskenyeret csinálsz. barna kenyeret meg úgy, hogy belepakolod a hozzávalókat és teszel bele natúr kakaóport ha jól tudom.
2011. jún. 6. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

Jó, inkább hagyjuk. Én nem fogom csinálni.

Mennyi egy ilyen sütőgép kb? Egy normális?

2011. jún. 6. 21:33
 3/8 A kérdező kommentje:

Ez?

[link]

2011. jún. 6. 21:34
 4/8 anonim ***** válasza:

Kezdésnek ez elmegy...

[link]

itt egyébként mindent megtalálsz:)

2011. jún. 6. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Bármelyik gép jó, a legolcsóbb is ugyanúgy, mint a drágább.

Amúgy nélküle is lehet, keresel egy receptet, megdagasztod (ha kézzel csinálod, akkor mehet minden egyszerre bele, a gépbe azért kell a magokat később, mert a lapát összetöri), aztán megformázod kb. kenyér alakúra, beleteszed a tepsibe és meleg helyen, konyharuhával letakarva keleszted egy órát.

Utána bevagdalod a tetjét (tudod, mint a bolti kenyéren, mert jól néz ki :)) és beteszed a sütőbe, kb. 4-5ös fokozatra. Az 200 fok körül van. Egy fél óráig nem nyitod ki a sütő ajtaját, aztán igen, és megkened a tetejét vízzel. Kenőtollal csináld, mert forró. A kenést még 1-2 alkalommal megismételheted, ettől lesz olyan jó ropogós héja. Amikor már látod, hogy megsült (eddig látott kenyerekkel hasonlítsd össze), akkor kiveszed, és nem szabad felvágni, amíg ki nem hűlt, mert akkor morzsálódik.

Nem bonyolult, csak azzal számolj, hogy rendes izommunka a dagasztása - de gondolom, ez nem fog gondot okozni :)

2011. jún. 6. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
teljesen jó az a sütőgép, nekem is hasonló van.
2011. jún. 6. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Viszont azt azért jó ha tudod, hogy a barna kenyér nem azért barna kenyér mert kakaóporral színezed, hanem azért mert teljes kiörlésű barna lisztből készül. A lényege pedig az, hogy egészséges. Csak ez sokkal töményebb, már fogásra is keményebb sokkal mint a rendes kenyér.

Erről is lehet felismerni, hogy a boltban valódi barna kenyérrel van dolgod, vagy csak színezett fehérrel. Mert néhány pékségben valóban kakaóporral színezik a fehér kenyeret, és barna kenyérként adják el.

2011. jún. 6. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

A kenyérbe nem kell kakaó!

A barna kenyér, barna lisztből van.

Ha teljes kiörlésű lisztet veszel, abban benne van korpa is, attól barna liszt.

2011. jún. 6. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!