Kenyérsütésben kaphatnék segítséget?
Kaptam egy kenyérsütőgépet, de nem nagyon értem a lisztek közti különbséget. Mindenképpen egészséges kenyeret szeretnék sütni. Melyik lisztből készülnek az egészségesebb kenyerek? A teljes kiőrlésű búzaliszt az jó? Melyikekhez kell sikért adni?
Előre is köszönöm a felvilágosítást :)
Csak fehérlisztből lehet jó kenyeret sütni, és az sem egészségtelen.
Korpás lisztet, ha ragaszkodsz hozzá, keverni kell fehérliszttel. De a kenyered sűrű, fojtós lesz.
A használati utasításban szokott lenni korpás kenyér recept is.
Igen, ugyanannyi kell. Én sosem szerettem, ha sok teljes kiőrlésű liszt volt benne, ezért max. negyedrészben alkalmaztam.
Érdemes kipróbálni a krumplis kenyeret, tojást is tehetsz bele, sajtot, miegymást :)
Sikért sosem adtunk hozzá, ráadásul egy kiló liszthez 1/3 kocka friss élesztőt használtunk (azért a többes, mert a párom is megtanulta a kenyérsütést, ő volt a nagy kenyeres. ma már egyikünk sem eszik glutént), kevesebbet, mint amit a receptek írtak. Cukrot sem használtunk soha, az őseim se tették kenyér esetében, pedig értettek hozzá.
Bele kellett jönni s rájönni, hogy sütőben süssem, ne a gépben, de utána elég jól ment :)
A teljes kiőrlésű liszt lassabb felszívódású, ami az inzulinszint cibálása, laktatás, hamar megéhezés szempontjából jobb.
Kávéscsésze rétesliszt, ugyan ennyi kukorica vagy búza korpa kerül az edénybe. 1 csésze víz, és amennyi sima fehérlisztet igényel. Kézzel kevertem ki. Kenyérsütőbe sült.
( gázom sütője rengeteg energiát fogyaszt, nem is szeretem. akkor már inkább megveszem. a kenyérsütőbe van 1 órás a sütő program, és meg szokott sülni ez idő alatt ).
Szerintem jó párat meg kell süssünk, hogy elégedettek legyünk az eredménnyel.
De ha nem is oly szép, akkor is elfogy. Esztétikai szépséggel nem foglakozom... Nem egyforma magas, kicsit sápadt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!