Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kenyérsütésben kaphatnék...

Kenyérsütésben kaphatnék segítséget?

Figyelt kérdés

Kaptam egy kenyérsütőgépet, de nem nagyon értem a lisztek közti különbséget. Mindenképpen egészséges kenyeret szeretnék sütni. Melyik lisztből készülnek az egészségesebb kenyerek? A teljes kiőrlésű búzaliszt az jó? Melyikekhez kell sikért adni?

Előre is köszönöm a felvilágosítást :)



2014. okt. 27. 11:27
 1/7 anonim ***** válasza:

Csak fehérlisztből lehet jó kenyeret sütni, és az sem egészségtelen.

Korpás lisztet, ha ragaszkodsz hozzá, keverni kell fehérliszttel. De a kenyered sűrű, fojtós lesz.

A használati utasításban szokott lenni korpás kenyér recept is.

2014. okt. 27. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Először érdemes kipróbálni egy fehér kenyér receptet, megismerni a gépet, utána tudod, hogy milyennek kellene lenni a jó kenyérnek és tudsz varinálni. Szerintem a csak tk lisztből készült kenyér tömör nagyon. Én a fehér liszthez szoktam keverni tk vagy rozslisztet, kb 60% a fehér. Ez így puha, jó állagú és mégse csak fehér lisztből készült kenyér.
2014. okt. 27. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Akkor egy feher kenyér receptet ha kitapasztalok akkor utána ha keverem más fajtával ugyanannyi lisztmennyiseg kell összesen?
2014. okt. 27. 13:16
 4/7 anonim ***** válasza:

Igen, ugyanannyi kell. Én sosem szerettem, ha sok teljes kiőrlésű liszt volt benne, ezért max. negyedrészben alkalmaztam.

Érdemes kipróbálni a krumplis kenyeret, tojást is tehetsz bele, sajtot, miegymást :)


Sikért sosem adtunk hozzá, ráadásul egy kiló liszthez 1/3 kocka friss élesztőt használtunk (azért a többes, mert a párom is megtanulta a kenyérsütést, ő volt a nagy kenyeres. ma már egyikünk sem eszik glutént), kevesebbet, mint amit a receptek írtak. Cukrot sem használtunk soha, az őseim se tették kenyér esetében, pedig értettek hozzá.

Bele kellett jönni s rájönni, hogy sütőben süssem, ne a gépben, de utána elég jól ment :)


A teljes kiőrlésű liszt lassabb felszívódású, ami az inzulinszint cibálása, laktatás, hamar megéhezés szempontjából jobb.

2014. okt. 27. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Én minden receptet Limara blogjáról használok, nagyon jók, érthető leírással, képekkel.
2014. okt. 28. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Igen, ugyanannyi kell. Az első 5-10 percben érdemes ránézni, hogy rendesen összeállt -e a tészta, vagy kell még hozzá 1-2 kanál folyadék. Nagyon sokszor én is dagasztásra-kelesztésre használom csak a kenyérsütőt, utána én formázom, sütöm a sütőben. Limaránál tényleg jó receptek vannak.
2014. okt. 28. 08:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Kávéscsésze rétesliszt, ugyan ennyi kukorica vagy búza korpa kerül az edénybe. 1 csésze víz, és amennyi sima fehérlisztet igényel. Kézzel kevertem ki. Kenyérsütőbe sült.

( gázom sütője rengeteg energiát fogyaszt, nem is szeretem. akkor már inkább megveszem. a kenyérsütőbe van 1 órás a sütő program, és meg szokott sülni ez idő alatt ).

Szerintem jó párat meg kell süssünk, hogy elégedettek legyünk az eredménnyel.

De ha nem is oly szép, akkor is elfogy. Esztétikai szépséggel nem foglakozom... Nem egyforma magas, kicsit sápadt...

2016. jan. 14. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!