Gyakorlott süti-sütők segítségét kérném. Anyósom jön hozzánk vasárnap és nagyon édesszájú, én viszont nem tudok sütni. Tudtok ajánlani tök egyszerű, de tuti finom édes süti receptet?
Linzeren kívül bármi jöhet, akár valami könnyen elkészíthető, vajkrémes piskóta is, csak ne lehessen elrontani. Főzött krémre már nem vállalkoznék.
Tudom, Google, de inkább most kipróbált receptek jönnének jól, sokszor segítettetek már főzésnál is! Nagyon köszönöm!
Sütni mindenki tud. Én a kevert tésztákat szeretem, amolyan mindent bele és be a sütőbe, ez egyszerű és nagyon hálás: [link]
Ez egy hangyányival összetettebb, mert két mozzanatból áll, de nagyon finom, különleges. Ha én meg tudtam csinálni, te is. [link]
Nem tudom, milyen sütőd van, de nekem az hozta a forradalmat a régi gáztűzhelyemmel a sütési képességeimbe, amikor beszereztünk egy sütőhőmérőt, addig fogalmam nem volt, mennyi az a 180 fok.
A nosalty-n elkészítési időt, nehézségi besorolást, véleményeket is lehet olvasni a receptekhez, ez segít a választásban. Jó sütést!
lúdláb torta?
rendkívül egyszerű, de nagyon finom sütemény.
sütni kell egy kakaós piskótát, tejszínben fölolvasztani csokit, és ezt fölverni robotgéppel. már ha van olyanod. belekeverni meggyet és összeállítani.
ha érdekel, leírom, hogy miből mennyi kell.
Bevált családi receptünk, a Parfé szelet.
Tészta: 17 deka liszt, 17 deka cukor , 4 ek. méz, 4 tojás,1 csomag sütőpor, 10 deka durvára vágott dió.
A tojások habját pár csepp citromlével /ecettel nagyon kemény habbá verjük.
a sárgákat a cukorral, a mézzel jól kikeverjük, beleadjuk a sütőporos lisztet, a diót, majd a habot lazán belekeverjük.
Közepes kb 40 x 25-ös sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk egyenletesen.
előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt kb 180 fokon megsütjük. villát beleszúrva ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Figyelni kell rá, mert a méztől hamar barnul.
Krém: fél liter tejben elkeverünk 5 jó evőkanálnyi búzadarát és megfőzzük. addig főzzük, míg kezd összeállni, az edény falától elválni. nem baj, ha nagyon kemény, majd a gép szétviszi. ezt teljesen kihűtjük.
Közben 25 deka rámát 20 deka porcukorral 2 vaniliáscukorral habosra keverünk és a kihűlt darával géppel összekeverjük.
egy szép fehér sűrű stabil krémet kapunk, amit a már kihűlt tészta tetejére simítunk egyenletes vastagságban.
Van amikor csokimázzal vonom be, de egyre gyakrabban csinálom úgy, hogy olvasztott/folyós csokival kanállal össze-vissza megcsorgatom cirmosra.
Így még talán szebb is, mert látszik a fehér krém.
Egyáltalán nem nehéz elkészíteni és a mézes-diós tészta ezzel a krémmel nagyon finom, és mutatós süti.
Az én anyósom szegény is nagyon szerette,mindig küldök neki gondolatban, amikor ezt sütöm:)
Nincs az az anyós, akit ne lehetne vele elvarázsolni:)
Ne izgulj, bármilyen sütit is választasz, ha jó szívvel csinálod , sikerülni fog.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!