Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A szalalkális süti másnak is...

A szalalkális süti másnak is furcsa, ammónia szagú?

Figyelt kérdés
Régen, mikor anyukám csinálta nem éreztem, mikor én csinálom, akkor igen.
2014. okt. 26. 16:46
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ammónia van benne. Sütés után eltűnik.
2014. okt. 26. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
A szalalkáli tudományos neve ammónium-hidrogén-karbonát, nem ok nélkül érzel ammóniaszagot. Sütés közben ennek maradéktalanul el kellene illannia, próbáld meg vagy egy-két perccel tovább sütni, vagy használj kevesebb szalalkálit.
2014. okt. 26. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szalalkálit csak vékonyra nyújtott tésztákba szabad tenni, kavart vagy piskóta jellegűekbe nem, mert azok vastagok, és benne marad a szag.

A többiek leírták a dolog miértjét.

2014. okt. 26. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Azt a receptet csináltam, ami a zacskó hátoldalán volt...
2014. okt. 26. 20:58

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!