A szalalkális süti másnak is furcsa, ammónia szagú?
Figyelt kérdés
Régen, mikor anyukám csinálta nem éreztem, mikor én csinálom, akkor igen.2014. okt. 26. 16:46
1/4 anonim válasza:
Ammónia van benne. Sütés után eltűnik.
2/4 anonim válasza:
A szalalkáli tudományos neve ammónium-hidrogén-karbonát, nem ok nélkül érzel ammóniaszagot. Sütés közben ennek maradéktalanul el kellene illannia, próbáld meg vagy egy-két perccel tovább sütni, vagy használj kevesebb szalalkálit.
3/4 anonim válasza:
Szalalkálit csak vékonyra nyújtott tésztákba szabad tenni, kavart vagy piskóta jellegűekbe nem, mert azok vastagok, és benne marad a szag.
A többiek leírták a dolog miértjét.
4/4 A kérdező kommentje:
Azt a receptet csináltam, ami a zacskó hátoldalán volt...
2014. okt. 26. 20:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!