Recept szarvastüdőre?





Én már csináltam évekkel ezelőtt: megfőztem, és ledaráltam, nem csíkokra vágtam. Ha jól emlékszem babérral, mustárral és tejföllel készítettem, egyáltalán nem volt sem keserű, sem gombaízű, sőt még a vad ízt sem éreztük. Fogalmam sincs, mitől lett nálatok keserű.
Van egy tüdőstáska nevű étel, én még nem ettem, nézd meg a neten, hátha megtalálod. Jó étvágyat.





Az állaga valóban olyan gumiszerű lesz, ha száz évig főzzük is.
Én szalontüdőt szoktam készíteni, de szívvel együtt,a párom imádja. Ja és persze ritkán szarvasból, mert a vad ritkán adódik., de tök mindegy, a főzése kb ugyanannyi, mint a sertésé. Én csak a szíveket eszem ki belőle.
Amúgy a vadashoz hasonló, pikáns, fűszeres, szaftos szószban főzöm, miután megpuhult, maga a szószos része nagyon finom, de én ki nem állhatom a tüdőt, pont azért, amit írtál róla.
A szósz részét nagyon kellemes, igazán pikánsra lehet készíteni, hozzá zsemlegombóc, krumplifánk/krokett, esetleg kifőtt tészta.
két kiló nagyon sok is, érdemes /ha esetleg megkedvelitek / két adagban megfőzni.
Először is fel kell forralni, és amikor már kijött a csúnya fekete habja, akkor átöblíteni (a fazekat is )
és felcsíkozva befűszerezve megfőzni .
ha gondolod, további részletekbe is beavatlak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!