Nem túl drága, finom sütemény recept?
Épp tegnap készítettem kekszes krémest. Gyors, olcsó és nagyon finom :)
Fél kg háztartási keksz felét leraktam egy tál aljára, majd 2 tojássárgáját, 2 csomag vaníliás pudingporral, 2 dl tejjel, 7 ek. cukorral, 1 ek. liszttel simára kevertem, majd 5,5 dl tejet odatettem melegedni. Közben a 2 tojás fehérjét csipet sóval kemény habbá vertem, majd amikor már forrt a tej beleöntöttem a vaníliapudingos masszát, sűrűre főztem, lekapcsoltam alatta a hőt, majd 12 dkg margarint kevertem bele és a tojások habbá vert fehérjét. Ez ment a kekszre, utána egy újabb sor keksszel zártam.
Spórolósra vettem a figurát, mert igazából még a krém tetejére ír tejszínhabot, utána rá a keksz, és csokimáz a tetejére.
De mivel sem csokim, sem tejszínhabom nem volt itthon így kihagytam, de isteni lett. Tegnap készítettem, de ma szerintem felfalja a párom :)
Bocsánat, első válaszoló vagyok.
Csinálj kakaós kavaróst.
Kell hozzá: 25 dkg liszt, 25 dkg cukor, 5 dkg margarin, 250 ml tej, 1 cs. sütőpor, 1 púpos ek kakaópor. Az egészet jól összekavarod, lisztezett, margarinozott formába öntöd, majd 15 perc múlva kinyitod a sütőt és rápotyogtatod a magozott cseresznyebefőttet, majd tűpróbáig sütöd. Ha kész porcukorral megszórod.
Nagyon jó ötletet adtál. Kifogom próbálni! :) És szerintem hasonló sorsa lesz a sütinek, amikor elkészül. A leírtak alapján itt is nagy kedvenc lesz!
Köszönöm szépen! :)
Mindent ugyanazzal mérj (nálam 250 ml-es bögre):
2 b. liszt
1 b. cukor
1 b. tej
1 sütőpor és 1 van. cukor
1 tojás
1 dl olaj
fahéj
1. Sütőt előmelegíted.
2. Mindent összekutymolsz egy robotgéppel.
3. A formát olajozod-morzsázod, belezuttyintod a masszát
4. Lisztezett gyümölccsel (így nem süllyed az aljára), mazsival, csokival... megszórod
5. 150 fokon, alul-felül módban tűpróbáig sütöd
Megjegyzés: szerintem az őzgerincbe a fele mennyiség is elég lesz mindenből (nekem ez egy nagy tepsinyi mennyiség).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!