Mennyi idő alatt kel meg a tészta?
Figyelt kérdés
ha porélesztőböl csináltam fél kg liszttel. Az amúgy jó ha a radiátorra tettem rá? Köszi előre is2010. jan. 24. 15:00
1/9 anonim válasza:
A radiátor nem jó,mert ott nem megkel,hanem megsül a tészta.Tedd egy fotelba pl.és takard be jól párnákkal,takarókkal.Előbb tegyél a tészta tetejére egy konyharuhát.Kb 30-40 perc alatt megszokott ennyi tészta kelni.Remélem,hogymég nem ártott meg neki a radiátor.
2/9 A kérdező kommentje:
köszönöm! Akkor gyorsan leveszem onnan! Én is remélem hogy még nem tettem tönkre :S
2010. jan. 24. 15:18
3/9 anonim válasza:
Én is a konvektor elé szoktam tenni,hogy melegen legyen és semmi baja. Habár Én több ideig kelesztem általában órákkal használat előtt már begyúrom:) hogy jó nagy legyen:)
4/9 anonim válasza:
Én mindig radiátor közelébe teszem egy székre,konyharuhával letakarva. 35-40 perc alatt megkel.
5/9 igabcsy válasza:
Én is a radiátorra teszem, és semmi baja nem szokott lenni. Azért a radiátor nem ontja a 150-200 °C meleget, tehát nyugi, nem sül meg ott sem.
Azonban én nem szeretem órákkal korábban meggyúrni, mert egy darabig szépen kel, de ha "túlkel" az sem jó, mert amint kiborítod úgyis összeesik és kénytelen leszel újra átgyúrni. Ott vagy vele ahol a part szakad.
6/9 igabcsy válasza:
ja, és a kérdésre közben nem válaszoltam: 30-40 perc elég ekkora adagnak.
7/9 anonim válasza:
Én nem szoktam nézni az órát, akkor jó, ha duplájára megnő
8/9 anonim válasza:
A radiátor-témához: az élesztö 35 fok felett elpusztul (amit itt ugy irtak, hogy megsül), tehát ha a radiátor ennél hidegebb, akkor csak ekl a tészta, ha megelebb, akkor elpusztul. Ez fütésfajtától is függ, meg attól is, hogy éppen beindul a fütés, vagy csak tartja a meleget.
Szerintem jobb a radiátor ELÉ tenni, úgy biztos a dolog.
9/9 A kérdező kommentje:
levettem a radiátorról, és bebugyoláltam, és úgy kelesztettem tovább ,de nem nőtt meg teljesen. De a pogi jó lett :)
2010. jan. 24. 17:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!