Ezekből az alapanyagokból lesz kenhető krém a tortába?
Tegnap kaptam egy csokikrém receptet csak furcsálom h ennyiből áll az egész. A recept:
0,5 l növényi tejszín és 20 dkg étcsoki (2 tábla) kell bele. A krémet előző nap készítjük elő. Egy edénybe beleöntjük a fél liter tejszínt, és amikor már melegszik, beletesszük az előzőleg kockákra tördelt jó minőségű ét csokit, és felolvasztjuk benne. Majd másnap felverjük a robotgéppel, míg nem érjük el a kívánt állagot
Igen, jó a recept, a cukrot én is hiányolom belőle, mert a keserű csoki nem eléggé édes.
Sajnos "baromi kemény " habot valódi habtejszínből nem lehet garantálni, illetve nem marad tartós a hab , így a belőle készült krém stabil állaga sem garantált.
Nincs olyan hogy habtejszín, meg főzőtejszín. A habtejszín magasabb zsírszázalékú, és ennyi. Főzéshez is ugyanúgy lehet használni, mint a főzőtejszínt habhoz. :) Tehát ha tejszínt veszel hozzá, magas zsírszázalékost keress (20-36).
Amúgy igen, kenhető krémed lesz belőle.:)
A növényi tejszínben stabilabb a zsiradék -> stabilabb lesz a krém is. Plusz olcsóbb. Bár sok benne az adalékanyag, van utóíze, de ennyi csoki mellett nem lehet érezni szerintem.
Én ki nem állhatom a vajas krémeket, pedig az a legkenhetőbb, de nem szeretem az ízét, ezért inkább krémsajt+növényi tejszín az alapom + ízesítés és tökéletesen tudok vele tortát tölteni/dekorálni.
Itt egy példa: [link]
A termékek amiket használni szoktam (tescoban megtalálhatóak):
Hajdú tejszínes krémsajt 250 g / 329 Ft
VAGY
Exquisa natúr tejszínes krémsajt 220 g / 350(?) ft
Ezektől nem kell megijedni, hogy szendvicskrémnek vannak feltüntetve, amíg natúr tejszínes és legalább 80%os zsírtartalmú, tökéletes lesz.
ÉS
Meggle Creme Patisserie cukrozott habkrém alap növényi zsírral 200 ml / 189 Ft
Egy doboz krémsajthoz két doboz tejszínt felverek, a krémsajtot kicsit kikeverem hogy krémes legyen, ízesítem és beleforgatom a tejszínhabot. Egy normál 22-23 cm-es, 3 emeletes tortába/ra elég szokott lenni.
A te receptedet én úgy csinálnám, hogy a tejszínt mikróban megmelegítem (de ne forrjon), a csokit darabokra tördelném, ráönteném a meleg tejszínt, pár percig hagynám olvadni, átkeverném, hogy tuti elolvadjon a csoki, ha nem mikróban picit rásegítenék. Amire figyelj, hogy ezután jóóóóól hűtsd le az egészet mielőtt megpróbálod felverni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!