Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ezekből az alapanyagokból...

Ezekből az alapanyagokból lesz kenhető krém a tortába?

Figyelt kérdés

Tegnap kaptam egy csokikrém receptet csak furcsálom h ennyiből áll az egész. A recept:

0,5 l növényi tejszín és 20 dkg étcsoki (2 tábla) kell bele. A krémet előző nap készítjük elő. Egy edénybe beleöntjük a fél liter tejszínt, és amikor már melegszik, beletesszük az előzőleg kockákra tördelt jó minőségű ét csokit, és felolvasztjuk benne. Majd másnap felverjük a robotgéppel, míg nem érjük el a kívánt állagot


2014. okt. 16. 09:41
 1/8 anonim ***** válasza:
Kenhető (baromi kemény tejszínhab állaga lesz) de azért cukor nem ártana bele. Meg ha már "jó minőségű" a csoki, miért kell a növényi habbal elrontani.
2014. okt. 16. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Igen kenhető, de ne növényi "tejszínt" használj, mert úgy ehetetlen lesz. Rendes habtejszínt használj! Kedvenc csokikrémem:)
2014. okt. 16. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Esetleg egy jó habtejszínt tudtok ajánlani?
2014. okt. 16. 10:33
 4/8 anonim ***** válasza:

Igen, jó a recept, a cukrot én is hiányolom belőle, mert a keserű csoki nem eléggé édes.

Sajnos "baromi kemény " habot valódi habtejszínből nem lehet garantálni, illetve nem marad tartós a hab , így a belőle készült krém stabil állaga sem garantált.

2014. okt. 16. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Ja, amúgy nem vagyon növényi hab hívő, csak a tejszínről vannak nem mindig jó tapasztalataim.
2014. okt. 16. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
A tejszínhez tegyél mascarponet, úgy keményebbre verhető mert megdobja a zsírtartalmát. Sajnos nálunk elég alacsony a tejszín zsírtartalma, emiatt nem lesz mindig megfelelő.
2014. okt. 16. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 bumbi02 ***** válasza:

Nincs olyan hogy habtejszín, meg főzőtejszín. A habtejszín magasabb zsírszázalékú, és ennyi. Főzéshez is ugyanúgy lehet használni, mint a főzőtejszínt habhoz. :) Tehát ha tejszínt veszel hozzá, magas zsírszázalékost keress (20-36).


Amúgy igen, kenhető krémed lesz belőle.:)

2014. okt. 16. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

A növényi tejszínben stabilabb a zsiradék -> stabilabb lesz a krém is. Plusz olcsóbb. Bár sok benne az adalékanyag, van utóíze, de ennyi csoki mellett nem lehet érezni szerintem.


Én ki nem állhatom a vajas krémeket, pedig az a legkenhetőbb, de nem szeretem az ízét, ezért inkább krémsajt+növényi tejszín az alapom + ízesítés és tökéletesen tudok vele tortát tölteni/dekorálni.

Itt egy példa: [link]


A termékek amiket használni szoktam (tescoban megtalálhatóak):

Hajdú tejszínes krémsajt 250 g / 329 Ft

VAGY

Exquisa natúr tejszínes krémsajt 220 g / 350(?) ft

Ezektől nem kell megijedni, hogy szendvicskrémnek vannak feltüntetve, amíg natúr tejszínes és legalább 80%os zsírtartalmú, tökéletes lesz.

ÉS

Meggle Creme Patisserie cukrozott habkrém alap növényi zsírral 200 ml / 189 Ft


Egy doboz krémsajthoz két doboz tejszínt felverek, a krémsajtot kicsit kikeverem hogy krémes legyen, ízesítem és beleforgatom a tejszínhabot. Egy normál 22-23 cm-es, 3 emeletes tortába/ra elég szokott lenni.


A te receptedet én úgy csinálnám, hogy a tejszínt mikróban megmelegítem (de ne forrjon), a csokit darabokra tördelném, ráönteném a meleg tejszínt, pár percig hagynám olvadni, átkeverném, hogy tuti elolvadjon a csoki, ha nem mikróban picit rásegítenék. Amire figyelj, hogy ezután jóóóóól hűtsd le az egészet mielőtt megpróbálod felverni.

2014. okt. 16. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!