Mit készítsek pulykamellből?
hawaii pulykamell, fahéjas szilvás pulykamell röstivel, tejszínes sajtmártásos pulykamellcsíkok pennével,
háromsajtos pulykamell
1/2 kg pulykamell
10-20 dkg sajt (füstölt, ementáli és eidami volt az én esetemben)
1 doboz főzőtejszín (400 ml)
1 dl bor (tokaji hárslevelű)
(fűszer)só, bors, szerecsendió és gyömbér
A pulykamellet felszeleteljük, (fűszer)sóval bedörzsöljük. Kiolajozott jénai tálba berakjuk. A főzőtejszínben elkeverjük a fűszereket és a bort ezzel az eleggyel megkenjük a jénaiban várakozó húst. Megszórjuk az előzetesen lereszelt sajtkeverékünkkel és már mehet is a sütőbe
Pulykamell Wellington-módra
Megfőzni pörköltnek,kukoricával.Rizzsel,vagy makaróni tésztával nagyon finom.
Másikat pedig úgy kell elkészíteni,hogy a pulykamell szeleteket megfűszerezed,utána úgy mintha paníroznád,tojásba megforgatod,illetve sajtban és így belerakni a tepsibe.Tejszínnel leönteni,és megsütni:)
Nagyon finom,nekem legjobban burgonyapürével ízlik.
Szia!vágjál szép tenyérnyi szeleteket, klopfold egy kicsit ki, sózd be.Minden szeletet kenjél be mustárral és kicsit borsozd meg.fogj egy-két közepes hagymát és karikárd föl.rakd egy mély tálba felváltva. hús-hagyma,hús-hagyma, a végén jól takard be folpackkal.
ha van időd álljon egy egész éjjel, de pár órát áll, már
úgy is jó.a mustártól a rostok megpuhulnak, így nem lesz száraz a rántotthusi.a hagymákat el kell távolítani, a
húst egy kicsit meg kell papírtörlővel szárogatni és lehet is panírozni.bármilyen kerítéssel isteni.
pikáns, zamatos , omlós.
üdv.-e-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!