Milyen fajta halból szoktatok halászlét főzni?
Szegedi halászlét (Szegedtől nem messze, de a Tisza-partján) passzírozva:
-alaplébe a "nemes-halak" farka-feje + keszeg-kárász és ezeket passzírozzuk
- majd ha kész a valódi lé, abba rakjuk a felszelt "nemes halakat" = ponty, harcsa, stb. stb.
Egyébként igaz! Jó alapanyagból is el lehet rontani, és viszonylag szűkös hozzávalókban is lehet csodát művelni!!
Nálam:
-alap: ponty aprólék, keszeg
-ha van: harcsa, süllő aprólék, törpe
-ami nem: kárász, csuka, amur, busa
-módszer: szegedi
Köszönöm a válaszokat!
Ment a zöld kéz mindenkinek!
Az egy természetes dolog, hogy tudni kell, melyik halat hogyan kell ahhoz felpucolni, hogy a belőle készített étel finom legyen.
Ha valaki nem tudja, hogy a ponty torkában levő "keserű-fogat" ki kell vágni, vagy pl. nem tudja, hogy az angolnát nyúzni szokták, a süllőt meleg vízzel leönteni, a szürke-harcsát legkönnyebb gyökérkefével fehérre síkálni, stb. stb. akkor az nem tud halat pucolni = ne fogjon hozzá halászlét főzni!!!!
Előző vagyok!
Még mielőtt valaki leharapná a fejemet:
nem a süllőt, a kecsegét kell legelőször jó forró vízzel leönteni, és akkor magától leválik róla az a 3 sor vastag akácfa-tüske méretű pikkely, ami egyébként maradandó sérüléseket okozna a tenyerünkön!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!