Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen fajta halból szoktatok...

Milyen fajta halból szoktatok halászlét főzni?

Figyelt kérdés
2014. okt. 13. 10:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Szegedi halászlét (Szegedtől nem messze, de a Tisza-partján) passzírozva:

-alaplébe a "nemes-halak" farka-feje + keszeg-kárász és ezeket passzírozzuk

- majd ha kész a valódi lé, abba rakjuk a felszelt "nemes halakat" = ponty, harcsa, stb. stb.


Egyébként igaz! Jó alapanyagból is el lehet rontani, és viszonylag szűkös hozzávalókban is lehet csodát művelni!!

2014. okt. 13. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 A kérdező kommentje:
Én is bele szoktam tenni a farkát és a fejét is, igaz a fejéből eltávolítom a keserű részt (a kopoltyúja alatt lévő vörös hártyás részt)
2014. okt. 13. 14:29
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Pontyból szeretjük, fejét és farkát belepasszírozom, ha van más hal is, pl keszeg, törpeharcsa, akkor az is megy bele.
2014. okt. 13. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
A ponty "keserűfogának" eltávolítása alapvető dolog.Aki ezt elmulasztja, keserű szájízzel gondol vissza a halászlevére... :)Még annyit tennék hozzá, hogy sokat jelent a végeredmény ízét illetően az, hogy szabadvizi vagy tenyésztett halból készül-e, az előbbi javára természetesen.
2014. okt. 13. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Pontyból,más élőhalhoz nem nagyon jutok hozzá. A cápaharcsa tárcsán,fűszeres vajban sütve nagyon finom.
2014. okt. 13. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 zolidobos ***** válasza:
100%

Nálam:

-alap: ponty aprólék, keszeg

-ha van: harcsa, süllő aprólék, törpe

-ami nem: kárász, csuka, amur, busa

-módszer: szegedi

2014. okt. 14. 07:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ment a zöld kéz mindenkinek!

2014. okt. 14. 08:24
 18/19 anonim ***** válasza:
24%

Az egy természetes dolog, hogy tudni kell, melyik halat hogyan kell ahhoz felpucolni, hogy a belőle készített étel finom legyen.

Ha valaki nem tudja, hogy a ponty torkában levő "keserű-fogat" ki kell vágni, vagy pl. nem tudja, hogy az angolnát nyúzni szokták, a süllőt meleg vízzel leönteni, a szürke-harcsát legkönnyebb gyökérkefével fehérre síkálni, stb. stb. akkor az nem tud halat pucolni = ne fogjon hozzá halászlét főzni!!!!

2014. okt. 14. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 anonim ***** válasza:
90%

Előző vagyok!

Még mielőtt valaki leharapná a fejemet:

nem a süllőt, a kecsegét kell legelőször jó forró vízzel leönteni, és akkor magától leválik róla az a 3 sor vastag akácfa-tüske méretű pikkely, ami egyébként maradandó sérüléseket okozna a tenyerünkön!!!!

2014. okt. 14. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!