Ha vasárnap sütöm, jó lesz még kedden is? Puha marad majd?
Figyelt kérdés
Szerencsesütit akarok sütni.Íme az eredetinek mondott, hagyományos, kínai recept.
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
10 dkg kukoricaliszt
15 dkg cukor
2 tojás fehérje
4 evőkanál étkezési olaj
1 kiskanál só
1 kiskanál víz
2 kiskanál vanília esszencia
papírcédulák
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és kör alakokat vágunk ki belőle. Közepébe helyezzük az üzenetekkel ellátott, feltekert papírcetlit, ráhajtjuk a tésztát és holdacska formát alakítunk belőle. Kikent tepsire helyezzük és aranybarnára sütjük.
Ízlés szerint a tetejét megszórhatjuk porcukorral.
2010. jan. 22. 23:55
1/2 anonim válasza:
A receptet olvasva,ez még frissen sem puha.Tedd egy zárható fémdobozba,minden sor közé tégy papírszalvétát,akkor friss marad.Esetleg egy papírdoboz is megteszi.
2/2 anonim válasza:
A szerencsesütinek éppen az a lényege, hgy ropogós-kemény, nem puha. Egyébként a kérdésedre válaszolva megsütheted elöre, csak úgy tárold, hogy ne nedvesedjen vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!