Még soha nem sütöttem süteményt, mivel érné meg kezdenem?
Már kb másfél éve minden nap magamnak főzök, szóval a konyha nem ismeretlen terep, de mivel nem vagyok édesszájú, sütemény sütésre még valahogy sose volt igényem.
Viszont most szeretném meglepni vele a barátomat. Van valami bevált receptetek, ami nehezen elrontható? :)
A piskóta legegyszerűbb receptje:
- ahány tojás, annyi púpozott evőkanál rétes!!!liszt, és annyi csapott evőkanál kristálycukor!!!
A tojásokat szétválasztod, a sárgájába a cukrot síma-habosra kavarod, míg elolvad.
A fehérjét kőkeményre vered, és nagyon óvatosan belekavarod a sárgájába.
Ezek után apránként adagolva óvatosan hozzákavarod a lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe/formába öntöd és az előmelegített sütőbe teszed!
ARANYSZABÁLY!! az első 20 percben a sütő-ajtót ki ne nyisd, mert a tészta vissza-esik, és soha többé nem lesz szép, vastag.
6 tojásból a gáztűzhely sütőlapján általában a piskóta-tekercshez való vastagságút szokták. Ha magas piskótát akarsz, 6 tojásból, inkább torta-formában süsd!!!
Intelligens krémes, meggyes piskóta, kevert (sütőporos) sütik (pl márványsüti, banánkenyér), muffin. Ezeket nem nagyon lehet elrontani, egy lépésben készülnek, formázni se kell.
Icipicit bonyolultabb: túrós (élesztő nélküli) pogácsa, linzer, kekszek; ezeket szaggatni/formázni kell.
3-as vagyok!
Amit eredetileg kaptam valamikor piskóta-receptet, olyan gyönyörű "török-mézet" sütöttem belőle, hogy öröm volt nézni = zúgva szállt ki az ablakon...
Utána kaptam ezt a receptet, amit nem lehet elrontani: ahány tojás, annyi...
Ettől kezdve mindig csodálatos piskótám lett!!!
Persze egész biztos, hogy valahol én néztem el a korábban kapott recept alapján, de az nekem nem sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!