Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítsem el a disznóvért?

Hogyan készítsem el a disznóvért?

Figyelt kérdés

Eredendően hagymás vért akartam sütni, nincs lehetőségem állattartásra, ezért hentestől rendeltem vért.

Sajnos alvadásgátlót kevertek hozzá, ezért ugye nem tudom darabolni. Van valakinek ötlete, hogy mégis hogyan lehetne gusztusosan és jól elkészíteni? Esetleg valamilyen más recept, amibe a folyékony állagú vér alkalmas? Köszönöm!



#vér #hagymás vér #alvadásgátlós vér
2014. okt. 6. 11:50
 1/6 anonim ***** válasza:
41%
Ha mar belekevertek valamit, meg sem ennem.
2014. okt. 6. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Vissza vinném és a fejére önteném. De ezt csak mondom, mert úgysem tenném, de nem értem miért kell elbaszni valamit. Talán hurkába jó az ilyesmi, de gondolom nem ipari mennyiségben vettél. Lehet meglehet így is sütni, csak nem darabos lesz az állaga, hanem olyan, mint a túrónak.
2014. okt. 6. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell problémát okozzon. Rendes módon felteszed a vért lobogó sós vízbe főzni. (ebben az esetben nem tudsz mit csinálni, belecsorgatod, gusztusos nem lesz, de még fővés után megpróbálhatod nagyjából egyformára vágni), innentől már szerintem tudod. Zsíron jó sok hagymát pirítasz és rárakod a főtt vért, összepirítod, sózod.
2014. okt. 6. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem probléma, hisz a vágóhidak keverik az alvadásgátlót, nem "Sanyi bácsi a zugböllér". És igen ezt azért csinálják mert főként hurkába veszik és nem kell ehhez ipari mennyiség. A gond az volt, hogy elírták a rendelésem, ezért még nem kell senki fejére semmit önteni :)


A 14.07-esnek köszönöm a segítséget, kipróbálom. Ha van még másnak is ötlete kíváncsi vagyok rá!

2014. okt. 6. 20:07
 5/6 zolidobos ***** válasza:

Igen, az alvadás gátlóval kezelt vér (többek között) a véres hurka alapanyaga. Házi vágásnál ezt egy fél marék sóval, és folyamatos keveréssel oldjuk meg szúráskor.

Szóval, ha benne van, hát benne van, nincs mit tenni. Nem lesz egy szép látvány a morzsalékos fűszeres vér, de ízbeli hiányossága nincs. Én talán meg sem abálnám, egyenesen rátenném a hagymás (lecsós) alapra. (természetesen ha van, előtte a vérsavót leönteni)

2014. okt. 7. 07:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

Nagyobb volt a füstje... :)

Egy sima jó hővezetésű wokba készítettem el, nem kevergettem, hanem hagytam, hogy megsüljön a vér az oldalán és mint a rántottát forgattam össze. Jó állaga lett és ugyanolyan ízletes. Persze azért legközelebb mindenképp próbálok alvadt vért szerezni :)

2014. okt. 22. 20:03

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!