Hogyan készítsem el a disznóvért?
Eredendően hagymás vért akartam sütni, nincs lehetőségem állattartásra, ezért hentestől rendeltem vért.
Sajnos alvadásgátlót kevertek hozzá, ezért ugye nem tudom darabolni. Van valakinek ötlete, hogy mégis hogyan lehetne gusztusosan és jól elkészíteni? Esetleg valamilyen más recept, amibe a folyékony állagú vér alkalmas? Köszönöm!
Egyáltalán nem probléma, hisz a vágóhidak keverik az alvadásgátlót, nem "Sanyi bácsi a zugböllér". És igen ezt azért csinálják mert főként hurkába veszik és nem kell ehhez ipari mennyiség. A gond az volt, hogy elírták a rendelésem, ezért még nem kell senki fejére semmit önteni :)
A 14.07-esnek köszönöm a segítséget, kipróbálom. Ha van még másnak is ötlete kíváncsi vagyok rá!
Igen, az alvadás gátlóval kezelt vér (többek között) a véres hurka alapanyaga. Házi vágásnál ezt egy fél marék sóval, és folyamatos keveréssel oldjuk meg szúráskor.
Szóval, ha benne van, hát benne van, nincs mit tenni. Nem lesz egy szép látvány a morzsalékos fűszeres vér, de ízbeli hiányossága nincs. Én talán meg sem abálnám, egyenesen rátenném a hagymás (lecsós) alapra. (természetesen ha van, előtte a vérsavót leönteni)
Nagyobb volt a füstje... :)
Egy sima jó hővezetésű wokba készítettem el, nem kevergettem, hanem hagytam, hogy megsüljön a vér az oldalán és mint a rántottát forgattam össze. Jó állaga lett és ugyanolyan ízletes. Persze azért legközelebb mindenképp próbálok alvadt vért szerezni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!