Szerintetek így lehet készíteni pudingot?
Sziasztok
Szeretnék egy egyszerű,de nagyszerű kis tortát készíteni.
Lényegében úgy,hogy sütnék egy piskótalapot ,majd erre jönne egy réteg puding,amire jönne "gyümölcsmix" + zselatin.
Mi a furfang az egészben?
Egy kedves ismerősömnek lesz a születésnapja és él,hal a csokoládé (vagy ilyen ízvilágú) likőrért.
Úgy készíteném el a pudingot,hogy hallottam már egy-két helyen róla,hogy nem tejjel készítik,hanem csokoládé/tiramisu/kókusz likőrrel van elkészítve.
Mivel Tiramisu/Csokoládé likőröm van itthon,és nyári melegben próbálkoztam már csokilikőr+tiramisu likőr kombinációjával amit fagylaltra locsoltam.
Lényegében 70%-ban csokoládé likőrt és 30%-ban tiramisu likőrt kevernék,amiben elkészíteném a pudingot és amint ez megvan ráönteném a piskótalapra amire milka/boci csoki reszeléket szórnék (stracciatella élmény) ,majd erre egy gyümölcs mix,és zselatin kerülne.





Gyümölcslével már sokszor készítettem, de likőrrel még nem.
A likőrtől nem lesz nagyon "szeszízű"?





Az alkohol főzés közben elillan, szóval berúgni nem lehetne tőle. de a sűrűségére gondolva vannak aggályaim.
Én mindenképpen kevesebb tejben főzném meg a pudingot és utána keverném ki a finom likőrrel krémes állagúra.
Amúgy ínycsiklandó, amit leírtál :)





Csak akkor számolnod kell, mennyi a folyadék ami a torta nagyságához szükséges, mennyi folyadékra szól a pudingpor. Krémhez mindig 30-40%-kal több port számitanak.
Na, és te a meleg pudingot akarod a piskótára önteni? Már csak elövigyázatosságból a kettõt elszigetelném modjuk barack izzel. A csatos tortaformában hagynám a piskótát lekvárral/izzel vékonyan elszigetelnék minden rést, majd beraknám a mélyhütöbe legalább 20-30 percre. Aztán jöhet rá a pudingkrém stb.





nekem a csokipuding gyümölcsökkel+zselatinnal gusztustalannak tűnik ...
külön-külön szeretem.
A szesz kipárolog főzés közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!