Tudnátok nekem olyan jól bevált receptet írni, -vagy helyet ahol fellelhető- amivel előre elkészített és lefagyasztott nyers tésztából bármikor süthető bármilyen péksüti?
1,5 éves kislányom nagy péksüti imádó. Nincs lehetőségem minden nap pékségekből venni ezt- azt (sajnos ilyen helyen élünk), gyakran sütök magam neki, de az másnapra megszikkad,már nem olyan jó. Lefagyasztani a készet meg valahogy nekem nem tetszik. Reggelente lenne időm pár darabot frissen kisütni, mire ő reggelizni szokott. Vagy vacsorára. Gondolok itt mondjuk kiflire, sajtos bagett, bármilyen sós- édes töltelékes változat.... Létezik ilyen recept?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Ha sütsz:
- linzer-alapú tésztából apró sütit (lekvárral összeragasztott stb.stb.),
- illetve készen kapható, fagyasztott leveles-tésztából a sós-sajtos rudat, hasonlót...
- mézes alapú tésztából apró sütit
... legmentesen lezárt dobozban, hűvös helyen egy hétig is eláll készre-sütve, és akkor csak hét végén sütsz egy-egy adagot, és a kész sütit kapod elő hét közben.
Köszönöm, átgondolom az olvasottakat. :)
Egyszerűbb dolgokat szeretnék csinálni, házi pizzakrémből pizzás csiga, sajttal croassaint, vagy csak simán kiflinek, zsemlének kisütve, vagy virslis, sonkás töltelékkel. A linzer, vagy hasonló édes SÜTI-k már nekem is sütik, vagyis nem adnám napi szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!