Hogyan kell jó rizottót csinálni?
Az alaplevet folyamatosan pótolva, lassan kevergetve.
Pl. arborio rizs alkalmas hozzá.
Szinte bármiből készítheted, nagyon finom erdei gombákból is.
A jó rizottó titka:
- dinsztelj hagymát olivaolajon
- add hozzá a rizottó rizst (arborio talán a legkönnyebben beszerezhető Magyarországon)
- pirítsd addig, míg forró nem lesz az összes rizs szemed
- adj hozzá fehérbort, főzd el az alkoholt belőle
- majd öntsd fel alaplével, de ne túl sokkal, épp hogy csak ellepje
- folyamatosan kevergesd -> ez a legfontosabb, hisz így fog kioldódni a keményítő a rizsszemekből, és lesz szaftos a rizottód, ha elfővi a levét, adj hozzá keveset még, nagyjából 8-10 perc forrás alatt a rizs megpuhul
- a végén adj hozzá vajat (figyelj arra, hogy sózott-e a vaj, vagy sem) és egy rakat parmezánt. A vaj adja a selymességét a rizottónak, a parmezán pedig egy extra ízt.
Innentől kezdve meg van az alaprizottód, bármit adhatsz hozzá, csirkét, zöldséget, tengergyümölcsét, amit csak akarsz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!