Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell jó rizottót csinálni?

Hogyan kell jó rizottót csinálni?

Figyelt kérdés
Mitől lesz olyan krémes? Mire kell odafigyelni? Milyen rizsből kell csinálni? Milyen zöldséget lehet belerakni?
2014. szept. 29. 16:50
 1/10 anonim ***** válasza:
Lassan kell főzni, folyamatosan kevergetve, és mindig csak egy kanál alaplevet kell beletenni, ami forró.
2014. szept. 29. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Arborio (risotto) rizst használj! Vajon 1 percig pirítod a rizst (nem kell megmosni előtte a rizst), majd felöntöd 2 dl fehérborral. Amikor elfőtte nagyjából, akkor jöhet merőkanalanként a húsleves, mindig csak egy kanál, míg el nem fővi nagyjából, akkor jöhet a következő kanál leves, míg a rizs megfő.
2014. szept. 29. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
Ja és ha elkészült, akkor mehet bele egy kis vaj, fedőt rá és pihentesd pár percig.
2014. szept. 29. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

Az alaplevet folyamatosan pótolva, lassan kevergetve.

Pl. arborio rizs alkalmas hozzá.


Szinte bármiből készítheted, nagyon finom erdei gombákból is.

2014. szept. 29. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
2014. szept. 29. 18:05
 6/10 anonim ***** válasza:
Eddigi hozzászólások nagyon jók mert igy készül a rizottó. Még csak azt szeretném hozzátenni, hogy a finomra metélt hagymát nem szabad dinsztelés közben megpirítani, szintelen kell, hogy maradjon. Meg nem vajat raknak bele a végén hanem reszelt sajtot a keményebböl, attol finom krémes lessz.
2014. szept. 29. 23:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
A parmezán kimaradt, de csak akkor rakj bele (a végén), ha szereted az ízét.
2014. szept. 30. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
A Parmezán helyetesithetö másik reszelt sajtal is.
2014. szept. 30. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 bumbi02 ***** válasza:

A jó rizottó titka:

- dinsztelj hagymát olivaolajon

- add hozzá a rizottó rizst (arborio talán a legkönnyebben beszerezhető Magyarországon)

- pirítsd addig, míg forró nem lesz az összes rizs szemed

- adj hozzá fehérbort, főzd el az alkoholt belőle

- majd öntsd fel alaplével, de ne túl sokkal, épp hogy csak ellepje

- folyamatosan kevergesd -> ez a legfontosabb, hisz így fog kioldódni a keményítő a rizsszemekből, és lesz szaftos a rizottód, ha elfővi a levét, adj hozzá keveset még, nagyjából 8-10 perc forrás alatt a rizs megpuhul

- a végén adj hozzá vajat (figyelj arra, hogy sózott-e a vaj, vagy sem) és egy rakat parmezánt. A vaj adja a selymességét a rizottónak, a parmezán pedig egy extra ízt.


Innentől kezdve meg van az alaprizottód, bármit adhatsz hozzá, csirkét, zöldséget, tengergyümölcsét, amit csak akarsz. :)

2014. szept. 30. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ! :-)
2014. szept. 30. 19:54

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!