Lehet valahol alaplevet venni?
"rizs(hosszú szemű)"
őőőő....mármint kerekszemű, pl. arborio, erre gondoltál, ugye? :)
Nem kötekedni szeretnék, csak egyszerűen nem szeretem, ha valaki "szakács vagyok"-kal kezdi. A kérdést illetően teljesen mindegy, ki szakács, ki nem.
A rizottóhoz nem hosszúszemű rizst használunk, illetve nem használunk sáfrányt (kivéve, ha sáfrányos rizottót akarunk). A rizottóhoz arborio, vagy baldo rizst használunk, maximum carnarolit, de azt inkáb ne, mert szétfövő fajta.
Az, hogy fel vannak egymás mellé sorolva az összetevői a rizottónak, még nem adja meg, hogy a rizottó, mitől is az, ami.
Tehát kérdező, bocsánat a szétoffolásért, csak nem szeretem, mikor valaki azzal hivalkodik, hogy ő szakács, mintha ez garancia lenne arra, hogy amit ő ír, az a pontosabb, és az elfogadhatóbb, a többiekénél többet érő komment.
Hűűűűűű nagyon szépen köszönöm, hogy foglalkoztatok a kérdésemmel egyáltalán, számomra nagyon hasznos válaszokat kaptam még a rizottó készítésével kapcsolatban is! :)
Megpróbálkozom akkor a leveskockás alaplével, remélem azt nem tudom elrontani, bár....... :D :D
Mondjuk lehet, hogy nem a rizottóval kellett volna kezdenem de hát merjünk nagyot álmodni! Ha valakit érdekel még, majd leírom, hogy sikerült. Parmezánt fogok belereszelni, tetszik az ötlet! :)
itt találsz egy rakás jó rizottó receptet:
és még az elkészítési technika is le van írva mindnél. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!