Zöldség, csirke vagy húsleves alaplére gondolok. Kezdő vagyok még és szeretnék olyan ételeket készíteni amihez szükséges alaplé. Létezik nálunk kisebb nagyobb boltokban már elkészített? Befőttesüvegben vagy konzervben. Nem értek hozzá. Köszönöm!
Javaslom a leveskockát. Amúgy "alapelvet" olvastam elsőre. :)
2014. szept. 22. 23:16
Hasznos számodra ez a válasz?
2/14 A kérdező kommentje:
majdnem végülis :D Ne nézz sötétnek, bár főzéshez az vagyok ....... ha például rizottót készítek, akkor csak beledobok egy leveskockát vagy előtte azt vízben oldom ??
2014. szept. 22. 23:35
3/14 anonim válasza:
na most jobban jársz, ha megfőzöd az alaplevet magad, de amikor ehhez lusta vagyok, akkor én is leveskockát használok, vannak olyan kockák, amikben nincs ízfokozó, mint a maggi és knorr kockákban, azokból az alaplé sem lesz olyan vészes. És egyszerűen megfőzöm egy lábosban, és a rizottóhoz hozzámeregetem a levet fokozatosan.
2014. szept. 22. 23:55
Hasznos számodra ez a válasz?
4/14 anonim válasza:
Kis háztartásokban se idő, se mód nincs alaplevekkel pancsolni, a leveskocka tökéletesen pótolja ezeket. Az ízfokozókkal pedig a bulvármédia rémítgeti az arra fogékonyakat, amennyi a kockában van, nem árt senkinek.
2014. szept. 23. 05:32
Hasznos számodra ez a válasz?
5/14 anonim válasza:
A leveskockát többen javasolták. Készítsd el a leírtaknak megfelelően vízzel és használd alapléként.
2014. szept. 23. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
6/14 anonim válasza:
Itt hármas, természetesen bármekkora háztartásban nyugodtan lehet pár liter alaplevet főzni, amit adagonként lefagyaszthatsz. Az ízfokozó meg szerintem sem árt, de egyenízt ad minden alaplének, és így a vele készült kajákat is lerontja egy kicsit.
2014. szept. 23. 08:21
Hasznos számodra ez a válasz?
7/14 anonim válasza:
Halászléhoz pl. kapsz alaplevet piacon a halasnál. Csak a filézett halszeleteket kell beledobni a vízzel felhígított, felforralt alaplébe és 5 perc alatt kész a finom halászlé.
2014. szept. 23. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
8/14 anonim válasza:
Pl rizottó: ( sok fajta van,szakacskent mondom)
De az ami mindenhez.
2 leveskocka,500-1000 ml viz. kicsit forralod es kevergeted hogy elolvadjon a leveskocka.. aztán adagolod hozzá folyamatosan a rizshez. amikor elfo megint egy merokanállal,aztán megint amig meg nem puhul a rizs :)
és alaplevet lehet venni Brodo-kent keresd olaszorszagbol valo,van marha,husleves,rizshez,stb.. de kb 300 ft
2014. szept. 23. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
9/14 bumbi02 válasza:
Az utolsó rizottó receptet annyival kiegészíteném, hogy azért egy rizottó nem így készül, ez kb. a rizottó szerű rizs készítése :) Hol a vaj? Hol a parmezán? Hol a fehérbor? Hol a megállás nélküli kevergetés?
Alapleveket lehet venni nagyobb áruházakban, én legutóbb a Sparban láttam, nagy csodát ne várj, mert nagyjából fél literes kiszerelésben láttam. Érdemesebb leveskockából csinálni, hisz egy otthoni konyhában az embernek nincs szüksége annyi alaplére, hogy azok főzze hétvégente.
2014. szept. 23. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
10/14 anonim válasza:
a szakacs vagyok:
a rizottohoz kell:
vaj,parmezán,fehérbor,alaplé,rizs(hosszú szemű),sáfrány ( ettol lessz sárga) de ez a milanoi rizotto :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!