Töltött káposzta, de milyen? Szabolcsi vagy hajdúsági, vagy további tájjellegűek?
Nálunk is szokott lenni mindkettő.
A szabolcsi paradicsomosan, fejeskáposztából készül, a Vas megyei savanyú káposztával, minimum háromféle hússal, füstölt hússal, oldalassal, erőspaprikával.
Hagyományosan savanyú káposztából,savanyított levélbe töltve, a maradék masszából sima gombóc.Nagyon kevés rántással, asztalnál tejfölözve, kinek-kinek ízlése szerint.
# középdunántúl #
Nekem is a klasszikus jön be. Savanyított levélben,ugyanilyen apró káposztával körítve, a töltelékbe rizs, az apró közé gersli(árpagyöngy), vékonyan rántva, ill. újabban a sorok közé szórok némi paprikás lisztet, mire megfő az étel, "berántódik". A savanyú káposzta levét félreteszem, ezzel állítom be menet közben a savanyúságot.
A füstölt húst imádom, de ebben az ételben nem szeretem. Nekem túl nehézzé teszi az amúgy is "fajsúlyos" káposztát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!