2 farrészes csirkecombból milyen ételt készítsek?
Arra gondoltam, hogy lehet lefilézem és rizses húst, de az annyira elcsépelt. Tudnátok ötleteket adni?
Semmiképp sem akarom egyben sütni, mert úgy nem kiadós.
A farrészt vágd le, csontozd ki, ezekből főzz egy kis levest, akár egy kis grízgaluskával, vagy májgombóccal.
a húst vágd csíkokra és főzz belőle valamilyen tokányt.
gombás, zöldborsós, zöldbabos, hentes... stb. rizzsel, tésztával nagyon finom bármelyik.
Egybesütve is kiadós, ha pl gombás töltelékkel megtöltöd, én sokszor szoktam.
A farrészt vágd le, és mondjuk borsóleves lehet belőle. A combot pedig mondjuk tedd krumpliágyra, és lehet belőle készíteni citromos bazsalikomos csirkét.
De lehet még: tejszínes brokkolis csirke, tejszínes gombás, magyaros, paradicsomos párolt comb, szinte akármi. A csirke egy olyan húsféle, ahol csak a fantázia szab határt, hogy végül is mit készítesz belőle. :) 24L
A rizseshús szerintem nem elcsépelt, hacsak nem mindig azt csinálsz :)
Nyugodtan csináld meg annak, de jó lecsósan, fűszeresen, és akkor már mondhatod, hogy bácskai rizses csirke lesz a menü.
Ha van egy kis időd, csináhatsz belőle mustáros rántotthúst is.
a farrészből, csontokból mindenképpen főzz valamilyen levest, vagy tedd el a fagyóba máskorra egy levesbe.
a kicsontozott húsból vágj helyes kis szeleteket, ha kell egy kicsit klopfold ki.sózd be és kend be mutárral. egy jó fej hagymát vágj félkarikára és a mustáros húsokat rétegezve rakd egy dobozba. fedd le, és tedd hűtőbe 1-2 órára.
Utána a hagymát leszedve rendesen bepanírozod és kisütöd.
Nagyon kellemes, pikáns rántotthúst kapsz, biztosan ízlene.Bármilyen köret passzol hozzá.
Zöldséges rizs, hagymás törtkrumpli, vajas petrezselymeskrumpli, krumplipüré, sültkrumpli.
Nagyon szívesen, én is örülök mások receptjeinek, sokat tudok innét az oldalról hasznosítani.
Még annyit, hogy a pácolás még jobb, ha egy egész éjjelen át történik, de azért pár órai is eredményes.
üdv:)
Szia,saját fejlesztésű receptem. :-)
A húst egy kis gyors vagy más fűszerrel pácold be.(kis olajt és a fűszert keverj össze,és dörzsöld be a húst).
Majd kockázott konzerv ananászt reszelt trappista sajtot és egy kevés fűszert keverj össze és töltsd be a csirkecomb bőre alá.Majd süssed meg.Remélem ízleni fog.:-)
F/28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!