Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Olcsó muffin receptek?

Olcsó muffin receptek?

Figyelt kérdés
olcsó es gyors muffin recepteket tudtok?

2014. szept. 16. 21:23
 1/4 anonim ***** válasza:

Muffin alaptészta: 1 bögre= 2,5 deci

2 bögre liszt, 1 bögre cukor, 2-3 tojás (mérettől függ.)

1 bögre joghurt/kefír/tejföl (mindegy)esetleg tej is lehet.

1 deci olaj, 1 csomag sütőpor.

A nedveseket a cukorral elkeverjük, bele a sütőporos liszt.

lehet a tésztába kakaót, vagy fahéjat is tenni.

Ettől kezdve az ízesítés rajtunk múlik. mehet bele, darabolt friss/befőtt vagy szárított gyümölcs, csokidarabok,dió, mandula, mogyoró,kókusz,... stb.

a kapszlikat 3/4 ig töltjük. ez a mennyiség két tepsire, vagyis 24 db-ra elég.

Kedvencem az almás-fahéjas, a csokis-körtés, a meggyes-csokis, a fehércsokis erdei gyümölccsel, de rengeteg a variációs lehetőség.

A tetejükre szoktam tenni egy negyed dióbelet, az megsül és nagyon finom beleharapni :)

Előmelegített kb 180 fokos sütőben sütöm kb 25 percig, de mindig ellenőrzöm a közepét, hogy átsült-e (tűpróba )mielőtt kiveszem.

Érdemes kipróbálni, mert gyors, egyszerű és igazán nem drága, a tészta laza szerkezetű és napokig az is marad.

üdv.

2014. szept. 17. 06:42
 2/4 anonim ***** válasza:
Én így szoktam: 2 bögre liszt, 1 bögre cukor, 1 bögre tej, 1 tojás, 1 cs sütőpor, egy kis olaj. Egyszerű, gyorsan megvan, és akármivel feldobható, pl.: puding, gyümölcsdarabok, kakaópor, csokoládé, valamilyen máz a tetejére stb.
2014. szept. 17. 17:13
 3/4 anonim válasza:
10-15 dkgt szoktam mindenből tenni (cukor, liszt, kakaó, vaj) és így kijön 3 közepes méretű muffin. Nem muffin formába teszem, hanem azt hiszem kerámia bögrének hívják, nem lesz baja, ha a jó meleg sütőbe kerül. Ezen kívül 1 tojás, sütőpor, vaníliás cukor. A muffin a világ legegyszerűbb receptje :) Én már ettem répásat is, finom volt és egyáltalán nem érezni benne azt az 1 répát.
2014. szept. 17. 19:57
 4/4 anonim válasza:

Előző vagyok

egyszerűen csak keverd össze a hozzávalókat...a vajat kissé olvaszd meg a mikróban. Tehetsz bele csokidarabokat, vagy csináltam egyszer kávés muffint is (lefőtt kávé a tetejére, hagyjuk megdermedni, recept ugyanaz), akinek csináltam, mind befalta 5 perc alatt :)

2014. szept. 17. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!