Olcsó muffin receptek?

Muffin alaptészta: 1 bögre= 2,5 deci
2 bögre liszt, 1 bögre cukor, 2-3 tojás (mérettől függ.)
1 bögre joghurt/kefír/tejföl (mindegy)esetleg tej is lehet.
1 deci olaj, 1 csomag sütőpor.
A nedveseket a cukorral elkeverjük, bele a sütőporos liszt.
lehet a tésztába kakaót, vagy fahéjat is tenni.
Ettől kezdve az ízesítés rajtunk múlik. mehet bele, darabolt friss/befőtt vagy szárított gyümölcs, csokidarabok,dió, mandula, mogyoró,kókusz,... stb.
a kapszlikat 3/4 ig töltjük. ez a mennyiség két tepsire, vagyis 24 db-ra elég.
Kedvencem az almás-fahéjas, a csokis-körtés, a meggyes-csokis, a fehércsokis erdei gyümölccsel, de rengeteg a variációs lehetőség.
A tetejükre szoktam tenni egy negyed dióbelet, az megsül és nagyon finom beleharapni :)
Előmelegített kb 180 fokos sütőben sütöm kb 25 percig, de mindig ellenőrzöm a közepét, hogy átsült-e (tűpróba )mielőtt kiveszem.
Érdemes kipróbálni, mert gyors, egyszerű és igazán nem drága, a tészta laza szerkezetű és napokig az is marad.
üdv.

Előző vagyok
egyszerűen csak keverd össze a hozzávalókat...a vajat kissé olvaszd meg a mikróban. Tehetsz bele csokidarabokat, vagy csináltam egyszer kávés muffint is (lefőtt kávé a tetejére, hagyjuk megdermedni, recept ugyanaz), akinek csináltam, mind befalta 5 perc alatt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!