Milyen finom sós muffin vagy kifli receptek vannak?
SAJTOS MUFFIN
12 db-hoz
1,5 bögre reszelt sajt (ne sima trappista valami erősebb ízű, én füstölt karavánt szoktam )
2 bögre finom liszt
1 cs. sütőpor
só
1 teáskanál mustár
pici bors
2 tojás
1 bögre tej
negyed bögre szezámmag
A száraz hozzá valókat elkeverjük és külön a tojást felverjük a tejjel. A lisztes keverékhez öntjük.
A szezámmaggal megszórjuk. Vagy ha nem szeretitek a szezámmagot akkor sajttal.
200 fokon kb negyed órát kell sütni.
Szia! nekem van krumplis-sajtos -baconos muffinreceptem, ami nem bonyolult.
Először is főzz meg héjjaban két közepes krumplit. ha megfőtt hagy kihűlni, majd a reszelő nagylyukán reszeld le.
az alaptészta egy bögre, ami 2,5 dl.
1 bögre tejföl,/joghurt is lehet/ 2 bögre liszt,2 tojás,1 dl olaj,egy csomag sütőpor,egy teáskanál ételízesítő, kicsi bors,és bele a reszelt főtt krumpli.
pár szelet bacont, vagy sovány füstölt szalonnát kisütünk
és azt is a a masszába keverjük.
a muffsütőbe papírkapszlikat teszünk és 3/4-ig töltjük.
a tetejére egy kis reszelt sajtot szórunk és előmelegített sütőbe tesszük.5 percig erős lángon, majd visszafogva közepesre kb még 25 percig kell sütni.
ebből a mennyiségből 2 tepsi, vagyis kb 24 db lesz.
ha az első megsült, haggyuk egy kicsit pihenni, majd mehet a következő adag.
Sajtos kifli
Hozzávalók: 70 dkg liszt, 2 tojás, 1 dl olaj, 1 kefír, kb 2 dl langyos tej, 1 tk cukor, 1 ek. só, 1 cs élesztő
A tejben cukorralfelfuttatjuk az élesztőt, a többi hozzávalóval összegyúrjuk. 4 cipót készítünk,mindet elfelezzük, lapos tányér nagyságúra nyújtjuk. 1/2 csomag margarint felolvasztunk, sózunk. A kinyújtott 4 lapta rákenjük az olvasztott, sós margarint, a másik 4 lapot rátesszük.Az így kapott 4 formát 8 felé vágjuk, kiflinek formáljuk. Tojással kenjük a tetejét, sajttal, vagy szezámmaggal szórjuk.
Jó sütést, bodog szülinapot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!