Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ebből össze lehet hozni egy...

Ebből össze lehet hozni egy finom, de mégis egészséges kekszet?

Figyelt kérdés

Még nem tudom, hogy mennyit szeretnék, ezért mértéket nem írok;

Zabpehely, gyümölcscukor, kókuszreszelék, egy csipet só, cukrozatlan kakaópor, étcsokidarabok, tojás(nem feltétlen kell), tej(1,5%), sütőpor, lisztet nem nagyon akarok beletenni.. Szerintetek mi kéne még bele? Egyébként tízóraira csinálnám meg:)


2014. szept. 8. 18:03
 1/5 anonim ***** válasza:
A fruktózt biztos, hogy kihagynám. Kekszekbe nem szükséges sütőpor.
2014. szept. 8. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi, de más nem kell még bele szerinted?
2014. szept. 8. 18:24
 3/5 anonim ***** válasza:
A fruktóz nélkül nem lesz édes, már ha ez szempont. Alapjaiban véve egy nagy gond van ezzel a recepttel, nincs benne zsiradék, ez tenné omlóssá, puhává a kekszet, ha kihagyod könnyen lehet, hogy ehetetlen lesz a végeredmény.
2014. szept. 8. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Küldök egy nagyon egészséges és némileg hasonló receptet ötletadónak, ilyet már csináltam és nagyon finom lett, tehetsz bele csokit, vagy kókuszreszeléket az nem változtat rajta:


Zabpehely keksz


6 dkg nagyszemű zabpehely

6 dkg kisszemű zabpehely

24 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt

½ mk vanília por

½ mk só

3 g sütőpor

6 dkg mazsola


1,1 dl hidegen sajtolt kukorica olaj (szagtalanított napraforgó olaj)

1,1 dl rizsszirup

lekvár


A száraz összetevőket összekeverjük a leforrázott mazsolával együtt. A nedves összetevőket külön edényben habverővel alaposan összedolgozzuk. A két keveréket fakanál segítségével elegyítjük (víz hozzáadása nélkül) A tésztát sütőpapírral bélelt tepsire adagoljuk úgy, hogy az adagokat pogácsa szaggatóba formázzuk ~7 mm vastagságban. Minden egyes sütemény közepébe kicsi mélyedést készítünk, melybe kevés (1 mk) lekvárt teszünk. A készített kekszeket 180°C-ra előmelegített sütőben, a méretüktől függően 35-45 percig sütjük. Teljes kihűlés után fogyasztható.

2014. szept. 8. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Huh, köszi mindenkinek, a receptet pedig kipróbálom:D
2014. szept. 8. 19:36

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!