Jó palacsinta tészta recept?
Van-e valaki aki pontosan letudja nekem írni miből hány dkg kell a masszába, hogy olyan szép vékony és finom palacsinta tésztát lehessen sütni.
De tényleg dkg-ra pontosan! És abból az adagból kb. mennyi palacsinta jön ki?
KÖSZÖNÖM!
20 dkg liszt
2 tojás
fél liter tej
fél dl olaj
csipet só
kb kávéskanálnyi cukor (nem kell sok mert akkor jobban odaég)
kb. 20-25 darab palacsintához elég. az, hogy szép vékony legyen a tészta tőleg függ, ugyanis el kell találni, hogy a palacsintasütő méretéhez mennyi adag tésztát teszel bele. egy tányérnyi nagy sütőhöz kb egy levesesszedőnyi adagot teszek bele. közepére beleöntöd majd a sütőt forgatva "szétfut" a tészta. de előtte tegyél egy kis olajat alá.
nálunk nagyon szeretik, én szódavizet nem teszek bele, van aki azzal csinálja.
30 dkg liszt
3 tojás
6 deci tej, vagy ásványvíz
Először egy tojást egy kanál lisztel kikeversz utána tej...
Nekünk van egy kis palacsinta sütőnk. Le irom neked a receptet róla,mert amikor csináltam akkor nagyon jól sikerült.
1tojás 15dkg liszt,3dl tej,1dl szóda/ásványvíz/buborékos, kis só és cukor izlés szerint
Ebből kijön 10-12 db.
Mig a mamám 20 dkg lisztet tesz bele,2dl tej és 2dl vízzel csinálja.Az is nagyon finom..
Ja igen! Utolsó vagyok.Egy kicsit/fél órát pihentetni kell a tésztát!
Jó étvágyat hozzá
ha azt szeretnéd, hogy ne ragadjon le és vékony legyen:
60 dkg liszt, 4 tojás, 1 dl tej, egy evőkanál cukor, egy kiskanál só, 1 dl étolaj, annyi víz, hogy tejszín sűrűségű legyen, ha van otthon ásványvíz, az is lehet, de nem fontos. A teflon sütőt csak az első sütés előtt kell kiolajozni, utána már nem. Én egyszerre 3 serpenyőben sütöm, sosem ragad le.
A palacsintába nem kell víz, se szóda...
A tej éppen elég vizes amúgy is. Minek még külön vizezni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!