Milyen krémmel vonjam be a tortát?





2 db 8 tojásos piskóta
20 dkg babapiskóta
4 epres joghurt
3 vaníliás cukor
10 dkg cukor
fél csomag étkezési zselatin
1/2 liter tejszín
Elkészítés
1.Megsütjük a két piskótát, közben elkészítjük a krémet. Egy kis lábasba beleöntjük a joghurtot, a kétféle cukrot és a zselatint, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad. Teljesen kihűtjük, majd a tejszínt kemény habbá verjük és összekeverjük a joghurtos krémmel.
2.A piskóta alsó lapját megkenjük a krém felével, majd kirakjuk babapiskótával, erre a krém másik fele és beborítjuk a másik piskótalappal.
3.Legalább 4 órára hűtőbe tesszük, de másnap finomabb. Azt vegyük figyelembe, hogy a babapiskótának is meg kell puhulnia.
4.A tortabevonása tetszés szerint, akár tejszínnel, krémmel, marcipánnal, ki hogyan szereti, kéri.





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!