Szendvicskrem "receptet"? Minel tobb fajtat
Tojásos-májkrém: A főtt tojásokat és a vöröshagymát lereszeled, majd hozzákevered a kenőmájashoz, amit előtte margarinnal kikevertél. Mustárral, sóval, borssal ízesíted. Pirítóssal isteni.
Körözött: Tejfölt összekevered a túróval és az apróra vágott vöröshagymával, pirospaprikával megszórod, sóval, borssal, köménnyel ízesíted.
Krumplis-sajtos szendvicskrém: Pár szem főtt krumplit összetörsz, tejföllel kikevered, majd tömlős sajtot adsz hozzá. Sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesíted.
Jajj:D Pont a tojásos májkrémet meg a padlizsánkrémet akartam írni. :D Én is szoktam olyanokat csinálni.
Azokat próbáld ki mindenképp. Nagyon finom kosztok. :D
Én csak kencének hívom, de mondhatjuk sajtkrémnek is.
25 dkg fetasajt
2-2,5 dl olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
2 mokkáskanál bazsalikom
2 mokkáskanál oregánó
1 mokkáskanál rozmaring
1 mokkáskanál erőspista
só nem kell bele, mert a feta eleve sós.
A sajtot kisebb darabokra vágom, és az egészet összeturmixolom.
Aki nem szereti a csípőset, az kihagyhatja az erőspistát. És természetesen a fűszerek is ízlés szerint változtathatók.
Az olívából annyit kell bele tenni, hogy kenhető, kb. körözött állaga legyen.
Hummus
A csicseriborsobol keszult pure (pastetom?) taplalo, egeszseges es ha az ember egy jobbat fog ki, nem lehet letenni (a kanalat). Imhol egy sajat recept, amit egy volt munkahelyemen tanultam:
* Feltetlenul kell egy robotgep vagy egy nagyobb teljesitmenyu turmix!
15-20 deka csicseriborsot egy oran at fozok (elotte be lehet aztatni egy ejszakara, de anelkul is lehet), majd leszurom, hagyom hulni es berakom a robotgepbe.
Olajat (lehetoleg olivaolajat) adok hozza, narancs- es citromlevet (a frissen facsart a legjobb, a citromot celszeru hejastul ledaralni gyulomcs-centrifugaba, a lustabbak hasznalhatnak dobozos leveket), petrezselymet, koriandert, romai komenyt (cumin vagy cumin powder), sot es egy-ket gerezd fokhagymat. A geppel addig daralom, amig kremes allagu nem lesz. Ha a gep kuszkodik a masszaval, hozzaadok meg olajat es gyumolcslevet. A receptet lehet meg varialni friss spenottal, paprikaval.
Kivallo piritosra kenve.
jo etvagyat!
1 kis konzerv májkérm (65 g-os
1 vagy fél tojás (tudom hülyén hangzik, hogy fél tojás XD)
1 ek mustár
1 ek tejföl
ezeket összekevered rákened a kenyérre és reszelsz rá sajtos! isteni tud lenni! de ha egy éjszakát hagyoda hűtőben állni, akkor összeérnek az ízek ésolyan kőrözött fílingje lesz,imádom! :D persze felvágottat meg mindent pakolhatsz rá! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!