Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A csirkepörkölt és a csirkepap...

A csirkepörkölt és a csirkepaprikás ugyanaz?

Figyelt kérdés
Ha nem, akkor mi a különbség?
2014. aug. 23. 23:10
 1/10 anonim ***** válasza:
76%
Nem. Mesterszakács nyilván a haját tépné, de alapjában az a különbség, hogy a paprikás szaftja tejfeles, a pörkölté nem. Biztosan nem ez a tuti módszer, de ha én paprikást készítek, nem történik más, mint a kész pörkölthöz tejfelt keverek, de azzal már csak összemelegítem, nem forralom.
2014. aug. 23. 23:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim válasza:
41%
2014. aug. 23. 23:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Én a paprikás szaftját a végén híg tejfeles habarással kicsit besűrítem (kicsi liszt+kicsi víz+tejfel) és apróra vágott petrezselyemzölddel szórom meg a főzés utolsó percében.
2014. aug. 24. 00:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
66%

Nem a tejföl a különbség, hanem az elkészítés módja.

A paprikásnál üvegesre pirítod a hagymát, megpaprikázod, sózod, borsozod, felöntöd vízzel és beledobod a csirkét főni.

A pörköltnél az üveges hagymára rádobod a húst, fehéredésig pirítod (megpörkölöd), és utána fűszerezed és öntöd fel.

2014. aug. 24. 01:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
57%

4. Ez elégérdekes. Mert a pörköltnél is PÖRKÖLT alapot kell készíteni és csak arra megy a hús.

Amúgy a különbség a tejföl és a hús állaga. A pörköltbe általában felkockázzuk, míg a paprikásba csak szétválasztjuk a részeket.

2014. aug. 24. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
De jó, ezek szerint ahány ház, annyi szokás! Legszívesebben mindet végig kóstolnám! :)
2014. aug. 24. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 bumbi02 ***** válasza:
73%

Pörköltbe felkockázzuk? A csirkepörkölt klasszikusan nem filézett húsból készül. :) Már ha a hagyományosról beszélünk.


De amúgy az igazságot ott kell keresni, hogy a pörkölt az pörkölve van (tehát saját zsírjára lepirítva mindig), míg a paprikás főzve van, és a végén habarva. Tévhit, hogy a paprikás behabart pörkölt. Persze más kérdés, hogy mindenki behabarja a pörköltet ha paprikást készít, még én is, mert pazarlásnak érzem a pörzsanyagot mellőzni.: )

2014. aug. 24. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. szept. 5. 21:42
 9/10 anonim ***** válasza:

Én a pörköltet így készítem: 1. hagyma dinsztelve, 2. félrehúzva paprika rádobva, keverve, 3. erre jönnek a csirkerészek és paprikás hagymásan megpörkölöm kissé, 4. fúszerezem és akkor öntöm fel csak a vízzel. 5. ezután sütöm le zsírjára .. 6. Van, hogy a kész pörkölt levéhez szintén keverek tejfölt, ez lesz a TEJFÖLÖS CSIRKEPÖRI


A csirkepaprikás: 1. elkészítem a pörkölt alapot - hagyma lepirítva+paprika rá, felöntöm és felfőzöm vízzel és így rakom bele a csirkerészeket, együtt főzöm a végén kiveszek a levéből és belekeverek tejfölt, azzal együtt főzöm készre.

szept. 29. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
9/9-hez, a lisztet kifelejtettem - lisztes tejfölös habarást készítek, azzal keverem és főzöm fel.
szept. 29. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!