A csirkepörkölt és a csirkepaprikás ugyanaz?
Nem a tejföl a különbség, hanem az elkészítés módja.
A paprikásnál üvegesre pirítod a hagymát, megpaprikázod, sózod, borsozod, felöntöd vízzel és beledobod a csirkét főni.
A pörköltnél az üveges hagymára rádobod a húst, fehéredésig pirítod (megpörkölöd), és utána fűszerezed és öntöd fel.
4. Ez elégérdekes. Mert a pörköltnél is PÖRKÖLT alapot kell készíteni és csak arra megy a hús.
Amúgy a különbség a tejföl és a hús állaga. A pörköltbe általában felkockázzuk, míg a paprikásba csak szétválasztjuk a részeket.
Pörköltbe felkockázzuk? A csirkepörkölt klasszikusan nem filézett húsból készül. :) Már ha a hagyományosról beszélünk.
De amúgy az igazságot ott kell keresni, hogy a pörkölt az pörkölve van (tehát saját zsírjára lepirítva mindig), míg a paprikás főzve van, és a végén habarva. Tévhit, hogy a paprikás behabart pörkölt. Persze más kérdés, hogy mindenki behabarja a pörköltet ha paprikást készít, még én is, mert pazarlásnak érzem a pörzsanyagot mellőzni.: )
Én a pörköltet így készítem: 1. hagyma dinsztelve, 2. félrehúzva paprika rádobva, keverve, 3. erre jönnek a csirkerészek és paprikás hagymásan megpörkölöm kissé, 4. fúszerezem és akkor öntöm fel csak a vízzel. 5. ezután sütöm le zsírjára .. 6. Van, hogy a kész pörkölt levéhez szintén keverek tejfölt, ez lesz a TEJFÖLÖS CSIRKEPÖRI
A csirkepaprikás: 1. elkészítem a pörkölt alapot - hagyma lepirítva+paprika rá, felöntöm és felfőzöm vízzel és így rakom bele a csirkerészeket, együtt főzöm a végén kiveszek a levéből és belekeverek tejfölt, azzal együtt főzöm készre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!