Férjem most szedett vagy 3-4 kg zöld zöldbabot. Gyönyörü, friss, gyenge. Le akarom fagyasztani. Meg kell főzni? Tapasztalatok?
Valamikor hajdanában én is blansíroztam (3-4 percig főztem lobogó forró vízben, majd jegesbe szedtem)mert úgy volt a nagykönyben megírva.
Aztán megúntam a macerálást, és én is azon mód nyersen, megmosva, darabolva, kissé leszárítva teszem el. Teljesen ugyanolyan jó, mint a blansírozott változat, de sokkal hamarább kész.
Van valami halvány sejtésem :))
Üdv.
Ahogy én készítem a zöldbabfőzeléket: akár friss, akár fagyos annyi vízben teszem fel főni, amennyi éppen ellepi.
a vizet megsózom, a zöldbabot puhára főzöm.
Világos fokhagymás rántást készítek, egy pici pirospaprikával. A paprika utána rögtön lehúzom a gázról és hidegvízzel apránként felengedem. Egy pici habverővel teljesen sima, tejföl sűrűségűre keverem. állandó keverés mellett belecsurgatom a gyengén fővő babba, és pár percig főzöm még.
Én egy pici cukrot és ecetet is teszek bele, ha kell még utánasózom.
További ízesítés az asztalnál, ki, ki mennyire édes-savanyúan vagy éppen tejfölösen szereti.
Azért nem is csinálom az egészet tejfölösre, mert nem minden családtag szereti úgy.
Még frissen vágott petrezselymet is szoktam a tetejére szórni tálalás előtt, finom üdévé teszi a főzeléket.
Van, amikor még nagyon zsenge a kapor, petrezselyem helyett abból szórok rá egy kis csokorral.Persze ehhez szeretni kell a kapros dolgokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!