BGF szakmai (B2) nyelvvizsga tapasztalatok?
A BGF szakmai középfokú nyelvvizsgával kapcsolatos tapasztalatokra lennék kíváncsi. A feladattípusoknak már utánanéztem, így most a konkrét vizsgatapasztalatok érdekelnének. Esetleg a zöld út nyelvvizsgával összehasonlítva!
Az is érdekelne, van-e valami ismert "buktatója" a vizsgának. Értem ezalatt, hogy például egy ECL vizsgánál nehéznek mondják a listeninget, míg egy TELC vizsgánál nehéznek tartják az írásbeli vizsgarészt, amit a statisztikák is igazolnak.
BGF-nél mi a tapasztalat?
Sztem a legutóbbi kb. pofonegyszerű volt.
Írásbeli egyáltalán nem para, a levélhez meg szótárt is lehet használni. Szóbelin ahol magadról kell beszélni ott akármit mondhatsz és előre felkészülhetsz rá, szal az sem vészes. Ahol 2 téma közül kell választani egyet és arról beszélni magadtól, ott meg csak akkor jársz pórul, ha egyik témát se vágod. A szakcikk magyarra fordításához a szavakat kell tudni, de nem volt nehéz szöveg. Szituáció meg attól függ mit húzol. Sztem csak a magnós rész mondható nehéznek/nehezebbnek. Most januárban az első szöveg nagyon könnyű volt. A másodikban egy kissé mélyhangú férfi beszélt hadarva, na az már vészesebb volt.
Köszi!
És mennyire jellemző hogy "belekérdeznek" dolgokba? Mert azért ha azt vesszük, ott a vállalat fizetési mérlege, az EU szervei, a fuvarparitások. Tehát ezekbe bele lehet mélyedni.
Értem, köszi. Beszélni azt tudok, mert voltam felsőfokon. Csak itt a szakmai szókincs a nagy kérdés, hogy mi mennyire szükséges.
A tőzsdének én is örülnék. Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!