Írnál nekem olyan sütireceptet, melyből egy tepsiből is sok lesz, és gazdaságos?
szia! a Parfé-szeletet ismered ? olyan finom, mint egy torta. ha érdekel megírom.amúgy mézes-diós kevert tészta és csak 4 tojás kell bele.
üdv.-eri-
hello! akkor írom a parfé-szelet receptjét.hosszúnak fog tűnni, de elkészíteni nem nehéz.
tésztája:
-17 dkg liszt
-17 dkg cukor
- 4 evőkanál méz
- 4 tojás
- 5 dkg durvára vágott dió
- egy csomag sütőpor
a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, belekeverjük a mézet, diót és a sütőporos lisztet. a fehérjéket kemény habbá verjük és lazán a tésztával összeforgatjuk.kb. 40*25-ös sütőpírral bélelt tepsiben
előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. a hőt mérsékeljük, és figyeljünk oda, mert a méz miatt hamar
barnul.hagyjuk kihűlni.
krém:- 5 dl tejből 5 evőkanál búzadarából nagyon sűrű
tejbedarát főzünk,kihűtjük.nem baj, ha nagyon keménynek tűnik, a gép majd szétviszi.
1 csomag rámát 25 dkg porcukorral egy vaniliáscukorral habosra keverünk és hozzákeverjük /géppel/ a kihűlt tejbegrízt.nagyon szép
fehér gyöngyházfényű krémet kapunk, amit a kihűlt tésztára simítunk egyenletesen.vizes kanál domború felével szépen elsimítjuk.
erre jön a csokimáz.
csokimázat mindenki csinálja az általa legjobban beváltat, mert mindenki másmilyenre esküszik.a bevonó szerintem erre nem nagyon jó, mert az töredezik.
Én egy kicsivel több diót teszek bele, és tényleg fontos, hogy durvára vágott legyen, nem darált.
csináltam már úgy is, hogy a krémbe fél csomag csokis
kapuccinóport is kevertem (mezei 10 dkg-os instant Lidl-s)ettől is nagyon finom lesz.
másnap szépen vizes késsel, szeletekre vagy kockákra vágjuk.
nálunk a népes rokonságban az egyik legkedveltebb süti.
nem drága és nem is bonyolult.szívből ajánlom mindenkinek.
üdv.-eri-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!