Írnál nekem olyan sütireceptet, melyből egy tepsiből is sok lesz, és gazdaságos?
Talán ha a torta nem is sikerül mindig,csinálhatsz egy nagy tepsire való piskótát és hogy mit teszel rá vagy közé azt addig kigondolhatod,a lehetőségek száma szinte határtalan.pl: lekvár közé tetejére porcukor,puding vagy valami krém is lehet közötte,gyümölcs tortát is csinálhatsz akár az se nem nagyon krémes sem pedig száraz.
Alapvetően a piskóta egy olcsó sütemény és ahogy a töltelék vagy feltét is ami rá illetve bele kerül.Szerintem én ezt csinálnék.Személy szerint a zserbót nem szeretem nekem picit száraz,meg egy kis szelet úgy eltelít hogy nem tudok többet enni belőle ráadásul nekem (ahogy a családban csináljuk) elég édes is és azt sem szeretem nagyon.
Kekszes-almás (sütés nélküli)
Hozzávalók:
* 1 kg alma,
* 5dl+8-10 evőkanál víz,
* 3 dl tej (slice űdítő)
* 20 dkg cukor,
* 3 csomag (12 dkg) főzni való vaníliás pudingpor,
* 50 dkg szögletes formájú háztartási keksz,
* 3-4 evőkanál kakaópor,
* 4 evőkanál porcukor,
* 5 dkg vaj
Elkészítés
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és nagy lyukú reszelőn legyaluljuk. Lábasba töltjük, 5 dl vizet ráöntünk, a cukorral ízesítjük, kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a pudingport 3 dl tejjel (én slice szöllős üdítővel szoktam) kikeverjük, az almához öntjük, és kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik. Egy kb. 28x23 centis tepsi alját keksszel kirakjuk(lehet nagyobb is, jobban szétoszlatod), a már csak meleg krémet egyenletesen rákenjük. A tetejére szép sorban keksz kerül. A kakaóport a porcukorral meg 8-10 evőkanál vízzel(lehet tejjel és üdítővel is) kevergetve fölforraljuk, a tűzről levéve a vajat hozzáadjuk, majd ezt a mázat a süti tetejére kenjük. Jól behűtjük, ezalatt nemcsak összeérik, hanem össze is áll, így lehet majd szeletelni.
kedves egészségetekre!
Vizes piskóta: 4 tojás, 21 dkg cukor, 17 dkg liszt, fél zacskó sürőpor, 4 evőkanál (hideg)víz
A tojás fehérjét kemény habbá vered, a többi hozzávalót egy tálban összeállítod és a végén lazán beleforgatod a fehérjehabot. Alaposan kikent, kilisztezett tepsiben sütöd (180 fokon kb.20-25 perc) Tűpróba! Ennél nem tudok gazdaságosabbat.
Ha akarod, kihűlve felvágod és krémet kenhetsz bele. De én szoktam olyat is, hogy még sütés előtt megszórom egy kis meggyel (1 üveg lecsepegtetett meggybefőtt) és úgy sütöm meg. Ha kész, fahéjas porcukorral szórom és kockákra vágom. Sosem száraz!
Ha másfélszeres mennyiségből sütöd, még otthonra is marad.
Na, szerintem nekem van egy tuti pont ilyen igényre való,nem drága,gyors,és szinte hihetetlenül finom recim.:
Hidd el, nem fogsz csalódni:
sütni nem kell.
kell hozzá kb.1 kg négyzet alakú háztartási keksz,
kb.2 nagy (450gr)tejföl
izlés szerint cukor,citrom-narancshéj.
(illetve ízesítsd a tejfölt ahogy akarod,akár kakaóval,fahéjjal,rumaromával stb.!)
elkészítés:
a tepsibe lerakott négyzetes háztartási kekszet vastagon kend meg az ízesített tejföllel,addig rétegezd, amíg tart a hozzávalókból.A tetejére tejföl kerüljön.
Másnap a keksz formájára kockázd fel.
Amikor először csináltam, csak egy pici tepsivel készítettem, mert nem hittem el, hogy ez így jó, és nem érződik a tejföl hatás.
Próbáld ki, hidd el, jó!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!