Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért ízetlen a lecsóm?

Miért ízetlen a lecsóm?

Figyelt kérdés

Vöröshagymát üvegesre sütöttem zsíron, tettem rá pirospaprikát, és beletettem a paradicsomot, paprikát, sóztam, borsoztam.

Már majdnem kész, megkóstoltam és ízetlen :(


2014. aug. 14. 17:33
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
16%
#9! A lecsoba minek öntene vizet?, hogy utána a kukába öntse?
2014. aug. 14. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 anonim ***** válasza:
Sok sót kell beletenni, piríts alá szalonnát, tegyél bele még fűszereket, fokhagymát stb. Sokminden kell a jó lecsóba. Valaki tesz még bele kolbászt meg tojást is, úgy az igazi.
2014. aug. 14. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/21 anonim ***** válasza:

# 10 - De tudtam, hogy nem tudtad:

Lecsó

Ðuveč

Ratatouille

itt van három ugyan az, te válogasad melyik volt az elsö.

2014. aug. 14. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 anonim ***** válasza:
71%

"Árpád atyánk nem hozta magával a Kárpát medencébe. "


Mert a paprikát meg a paradicsomot behozta mi? okoska

2014. aug. 14. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 anonim ***** válasza:

14

Csak a törzsgyökeres Magyar konyhára útaltam, ami még mentes külső szokásoktól. Vannak egyének akik beszólnak, még a sját monogramját is oda rakja egyik másik „okoska“. Különbséget meg nem tud tenni egyszerü paradicsom meg több anyagbol kevert misz-masz között. A valódi szakács -nem csak magyar – nem használ semilyen kence-ficét, félkész termékeket, se ilyen misz-maszokat, mert ö nem konzervnyitó. Ö szakács, az izeket maga rakja össze FÖZÉS KÖZBEN.

Pontosan itt vannak olyan kérdések, hogy: mindent már kipróbáltam de nem lessz az eredeti, mit haszál a Mc hogy olyan a krém, milyen Pizza tésztát csináljak, hogy eredeti legyen, stb. Ha valaki öszintén akar segiteni, jönnek az ilyen önmegnevezésü okoskák akik elakarják ferditeni a valót.

Nagyon erös a gyanúm, hogy egy hétmula meg te kérdezed meg: a lefagyasztott forró viz miért nem forró mikor kiveszed a mélyhütöböl?

2014. aug. 15. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 anonim ***** válasza:
A gyökér tős. Nem tudtad?
2014. aug. 15. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/21 anonim ***** válasza:

Úgy látszik ere megfordul néhány lángész is.

tõsgyökeres, törzsgyökeres,

Vajon ki-e tudja bogozni?

2014. aug. 16. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/21 anonim ***** válasza:

"Törzsgyökeres. Élőszóban nem ritkán halljuk, sőt néha már írásban is előfordul ’a nép vagy a nyelv jellegzetes tulajdonságait tisztán mutató’ értelemben. Nem is csodálkozhatunk ezen, mivel van egy törzsökös szavunk is, amely ugyanebben a jelentésben használatos. Ám ez a törzsgyökeres mégis hibás alak, ugyanis benne nem a törzs, hanem a ’növény szárának a földben, illetve közvetlenül a föld felett levő része’ jelentésű tő szavunk rejtőzik. A helyes forma, amelyben a többé-kevésbé hasonló jelentésű tő és gyökér szó erősíti, nyomatékosítja egymást, ez: tősgyökeres."


Grétsy László


[link]

2014. aug. 16. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/21 anonim ***** válasza:
a paradicsomot le kell forrázni, és a héját lehámozni,több féle paprikát tegyél bele, ne csak fehéret.tegyél bele csípős gulyáskrémet, fél evőkanállal.víz nem kell bele, enged eleget.
2014. aug. 16. 21:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 anonim ***** válasza:

"...héját lehámozni...tegyél bele csípős gulyáskrémet..."

Ezt nem értem...valaki van annyira igényes és gasztromán, hogy a paradicsomot meghámozza, és utána az egészet szétcseszi GULYÁSKRÉMMEL?


gulyáskrém összetétel:

Összetevők: nyers édes fűszerpaprika, pritaminpaprika, étkezési só (átlag: 11,5%), vöröshagyma, sűrített paradicsom, növényi olaj, víz, ízfokozó (Nátrium-glutamát), cukor, módosított kukorica-keményítő, sűrítőanyag (xantán gumi), fűszer- és zelleraroma, étkezési sav (citromsav), tartósítószerek


Melyik összetevő miatt raknánk bele? A nátrium-glutamáton, a xantán gumin, a citromsavon és a tartósítószereken kívül a többit könnyen belerakhatjuk mi is (sőt, rakjuk is, hiszen paprika, paradicsom, só, hagyma...), a fenti néhány dolog meg minek kéne a lecsóba? én elvagyok xantángumimentes lecsóval is, és ízfokozót sem szeretnék a házilag főzött lecsómba...

2014. aug. 16. 21:29
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!