Miért ízetlen a lecsóm?
Vöröshagymát üvegesre sütöttem zsíron, tettem rá pirospaprikát, és beletettem a paradicsomot, paprikát, sóztam, borsoztam.
Már majdnem kész, megkóstoltam és ízetlen :(















# 10 - De tudtam, hogy nem tudtad:
Lecsó
Ðuveč
Ratatouille
itt van három ugyan az, te válogasad melyik volt az elsö.





"Árpád atyánk nem hozta magával a Kárpát medencébe. "
Mert a paprikát meg a paradicsomot behozta mi? okoska





14
Csak a törzsgyökeres Magyar konyhára útaltam, ami még mentes külső szokásoktól. Vannak egyének akik beszólnak, még a sját monogramját is oda rakja egyik másik „okoska“. Különbséget meg nem tud tenni egyszerü paradicsom meg több anyagbol kevert misz-masz között. A valódi szakács -nem csak magyar – nem használ semilyen kence-ficét, félkész termékeket, se ilyen misz-maszokat, mert ö nem konzervnyitó. Ö szakács, az izeket maga rakja össze FÖZÉS KÖZBEN.
Pontosan itt vannak olyan kérdések, hogy: mindent már kipróbáltam de nem lessz az eredeti, mit haszál a Mc hogy olyan a krém, milyen Pizza tésztát csináljak, hogy eredeti legyen, stb. Ha valaki öszintén akar segiteni, jönnek az ilyen önmegnevezésü okoskák akik elakarják ferditeni a valót.
Nagyon erös a gyanúm, hogy egy hétmula meg te kérdezed meg: a lefagyasztott forró viz miért nem forró mikor kiveszed a mélyhütöböl?





Úgy látszik ere megfordul néhány lángész is.
tõsgyökeres, törzsgyökeres,
Vajon ki-e tudja bogozni?





"Törzsgyökeres. Élőszóban nem ritkán halljuk, sőt néha már írásban is előfordul ’a nép vagy a nyelv jellegzetes tulajdonságait tisztán mutató’ értelemben. Nem is csodálkozhatunk ezen, mivel van egy törzsökös szavunk is, amely ugyanebben a jelentésben használatos. Ám ez a törzsgyökeres mégis hibás alak, ugyanis benne nem a törzs, hanem a ’növény szárának a földben, illetve közvetlenül a föld felett levő része’ jelentésű tő szavunk rejtőzik. A helyes forma, amelyben a többé-kevésbé hasonló jelentésű tő és gyökér szó erősíti, nyomatékosítja egymást, ez: tősgyökeres."
Grétsy László










"...héját lehámozni...tegyél bele csípős gulyáskrémet..."
Ezt nem értem...valaki van annyira igényes és gasztromán, hogy a paradicsomot meghámozza, és utána az egészet szétcseszi GULYÁSKRÉMMEL?
gulyáskrém összetétel:
Összetevők: nyers édes fűszerpaprika, pritaminpaprika, étkezési só (átlag: 11,5%), vöröshagyma, sűrített paradicsom, növényi olaj, víz, ízfokozó (Nátrium-glutamát), cukor, módosított kukorica-keményítő, sűrítőanyag (xantán gumi), fűszer- és zelleraroma, étkezési sav (citromsav), tartósítószerek
Melyik összetevő miatt raknánk bele? A nátrium-glutamáton, a xantán gumin, a citromsavon és a tartósítószereken kívül a többit könnyen belerakhatjuk mi is (sőt, rakjuk is, hiszen paprika, paradicsom, só, hagyma...), a fenti néhány dolog meg minek kéne a lecsóba? én elvagyok xantángumimentes lecsóval is, és ízfokozót sem szeretnék a házilag főzött lecsómba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!