Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A köménymaglevesem miért lesz...

A köménymaglevesem miért lesz ízetlen?

Figyelt kérdés

Ez a legegyszerűbb leves, de ízetlen nekem.

Rakok bele 3 ek olajat, 2 ek lisztet, köménymagot, pirospaprikát, és felöntöm kb. 8-9 dl vízzel, de nem sikerül.


2013. jún. 21. 11:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Só nélkül még jó, hogy ízTELEN
2013. jún. 21. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
Mert nem zsírban csinálod a rántást. Amikor már piros a rántás, akkor tedd bele a pirospaprikát, a sót, Kevés borsot és a köménymagot és forrald jól össze.
2013. jún. 21. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Raktam bele sót, borsot is, de olyan, mintha paprikás víz lenne.

De akkor még forralok rajta, mert lehet, hogy az a baj.

2013. jún. 21. 11:36
 4/12 anonim ***** válasza:
Ahogy a 2. írja. A pirospaprika csak zsiradékban oldódik, tehát ha a vízbe rakod, csak színez, de ízt nem ad. A só-bors viszont egyébként is érződik. Valószínűleg kevés benne a fűszer, ennyi.
2013. jún. 21. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:

Az én olvasatomban a kérdező az olajba teszi a pirospaprikát, tehát nincs gond vele, hogy nem zsiradékban oldódik. nem azt írta, hogy a víz tetejére szórja...

A kérdezőnek: kóstolgasd, és fűszerezd ízlésed szerint, míg el nem találod a kellemes, pont jó ízt.

ha őrölt köménnyel készítenéd, inzenzívebb lenne a kömény íze.

egy csipet majoranna is mehet bele, ha szereted, de van, aki fokhagymás rántással készíti.

2013. jún. 21. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
ja és a liszt csak zsemleszínű legyen, ne piros, mert akkor már baj van, ha pirosra sült.
2013. jún. 21. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:

Igen, úgy csináltam, ahogy az 5-ös írta. :)

Nem baj, ez most nem jött össze, olyan az íze, mintha nem is lenne benne rántás, tehát az az enyhe lisztes íz nem is érződik, még az üresebbnél is üresebb.

De köszönöm a válaszokat.

2013. jún. 21. 12:38
 8/12 anonim ***** válasza:
Akkor nincs más, mint legközelebb egy kicsit "vastagabb" rántással csinálod, vagy kevesebb vízzel. előbb-utóbb rájössz a jó arányokra és finom lesz a levesed.
2013. jún. 21. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 Ügyet Lenke ***** válasza:
a köménymag leves alapja a hagyma...amíg nem főzül bele addig ízetlen lesz...
2013. jún. 21. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
Főzz bele egy bedarabolt hagymát és só helyett ételízesítővel próbáld meg ízesíteni.
2013. jún. 21. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!