A köménymaglevesem miért lesz ízetlen?
Ez a legegyszerűbb leves, de ízetlen nekem.
Rakok bele 3 ek olajat, 2 ek lisztet, köménymagot, pirospaprikát, és felöntöm kb. 8-9 dl vízzel, de nem sikerül.
Köszönöm.
Raktam bele sót, borsot is, de olyan, mintha paprikás víz lenne.
De akkor még forralok rajta, mert lehet, hogy az a baj.
Az én olvasatomban a kérdező az olajba teszi a pirospaprikát, tehát nincs gond vele, hogy nem zsiradékban oldódik. nem azt írta, hogy a víz tetejére szórja...
A kérdezőnek: kóstolgasd, és fűszerezd ízlésed szerint, míg el nem találod a kellemes, pont jó ízt.
ha őrölt köménnyel készítenéd, inzenzívebb lenne a kömény íze.
egy csipet majoranna is mehet bele, ha szereted, de van, aki fokhagymás rántással készíti.
Igen, úgy csináltam, ahogy az 5-ös írta. :)
Nem baj, ez most nem jött össze, olyan az íze, mintha nem is lenne benne rántás, tehát az az enyhe lisztes íz nem is érződik, még az üresebbnél is üresebb.
De köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!