Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudnátok paradicsom befőzéséhe...

Tudnátok paradicsom befőzéséhez olyan receptet adni, ami be is vált nektek?

Figyelt kérdés

Sok helyen leírják tömören, hogy mi hogy van, de pl. arra a kérdésre, hogy a héját leszedik-e vagy bele daráljak a pépbe, arról egy szó sincs.


Amit én találtam a legtöbb helyen, ott azt írják, hogy daráljam le a paradicsomot, majd a levet rakjam fel főni, amíg a hab el nem fő. Ezután töltsem az üvegekbe.


Nem kell tartósítót bele rakni? Vagy valami csodaszert, amit a befőzések alkalmával kell használni?


2014. aug. 11. 20:04
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Ha paradicsomdaralot használsz, akkor nem megy bele a héja és a magok sem. Le kell ezen a daralon daralni, feltenni főni. Én nem szoktam bele sót tenni. Mikor elfotte a habját, teszel bele tartósítót. Forrón üvegbe töltöd, száraz dunsztba teszed, míg ki nem hűl.
2014. aug. 12. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 anonim ***** válasza:

2 fajta passzirozóm van. egy ősrégi fa és az a szita szerűség, félkör alakban. Másik az daráló, a magot és a parivelőt különválassza.

Megmostam a paradicsomot. A " nem épnek " tartott részeket kivágtam, daraboltam.

Sokáig főztem hogy a héja elváljon.

Előbb az ősrégin nyomtam, préseltem át.

Sok pép maradt még így közte, előszedtem a darálót.

Hát azon 3 - 4 szer át küldtem, és még mindig volt benne pép bőven.

( biztosan vacak a daráló, pedig olasz )

Lét újból felfőztem. Fél órát forraltam még biztosan. ( szerintem ki milyen sűrűn szereti )

Cukrot is tettem bele ízlés szerint. Natrium benzoáttal már nem főztem, azt akkor tettem már bele ( kevertem ) miután a gázt elzártam.

Kicsit előmelegítettem az üvegeket. Ezt kis tepszibe meleg víz segítségével oldottam meg.

És ahogy más is írta, kicsit töltöttem bele pár üvegbe. Aztán azokat feltöltöttem teljesen.

Befőzőfólia, és a saját kuoakja.

" pálinka és társai üvegekbe elsősorban, aztán nem volt másik a hagyományos lekvárosba tettem )

Remélem azt nem kell leírni, hogy az üvegeket alaposan ki kell mosni. Nekem előző tulaj sok üreset hagyott, és bizony kifőztem őket a kupakokkal együtt.

jó sok idő ráment, de saját termés, saját készítés.

Ha nem lett volna elég azért megveszem a boltit..

Vagy ha jó nagyok a paradicsomok, úgy is csinálhatod.

Egészséges jó nagy parikat leforrázod, meghámozod mint a barackot. kicsit főződ, és ha nem zavar a mag, turmix, kis főzés, lezár, natrium benzoát, és mehet az előmelegített tiszta üvegbe..

Lehet hogy így nem kell annyit pancsolni vele..

Ízlés kérdése, válogass kedved szerint....

És az elmaradhatatlan szárazdunct se rossz, sőt.

2014. aug. 12. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!