Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Carbonara recept?

Carbonara recept?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Olyan carbonara receptet keresek, amiben van a háromszög sajt, "macisajt".

Még mamám csinált mindig olyat, és most szeretném én is elkészíteni. Esetleg valaki ismeri a receptet? :)


2014. aug. 5. 13:06
 1/5 anonim ***** válasza:

A carbonara receptben nincs semmiféle sajt, csak tészta, szalonna/sonka, tojás és sok frissen örölt bors.


De itt keresgélhetsz, hátha van közte ilyesmi is, mint amit te keresel:


[link]

2014. aug. 5. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Ezt a nagymamád találta ki nagy valószínűséggel, a carbonárához mindenesetre nem sok köze van.
2014. aug. 5. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Keress a sajtmártások között olyan receptet, amiben ez a sajt van, akkor valószínüleg hasonló lesz, mint amit szeretnél.
2014. aug. 5. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 bumbi02 ***** válasza:

Piríts le kockára szelt bacon szalonnát kevés (tényleg kevés) olajon, öntsd fel kevés tejszínnel (30dkg baconhöz 3-4dl tejszín), és dobj bele két kocka mackósajtot. Sóval, és frissen őrölt borssal fűszerezd. A mackósajt majd besűríti.


És igen, az eredeti carbonarában legírozáshoz hasonlóan sűrítjük tojássárgájával, és nincs benne sajt. Viszont nagyon jót tesz a carbonaranak, ha kevés reszelt parmezánnal is rásegítünk a sűrösödésében. Vagy akár mackósajttal. Lehet szidni, de attól még finom. Nem kell a végtelenségig a hagyományokhoz ragaszkodni. A receptnél csak az a lényeg, hogy az alapíz, a karakter maradjon meg. Példának okáért, nem hinném hogy őseink mikor szarvashúsból csináltak pörköltet (na persze nem a falubéliek), akkor tettek volna hozzá áfonyát. Vagy esetleg egy marhapörkölthöz szilvapálinkát. Pedig nagyon sokat segít az ízükön. Persze,ha valaki az eredeti carbonara receptet kérdezné, akkor én se sorolnám oda a sajtot. Viszont ha valaki egy jó carbonara receptet keres, akkor igenis odaírnám a reszelt sajtot. (persze olyan mennyiségről beszélünk, hogy az ízben ne a sajt domináljon hanem a bors és a szalonna, a sajt csak háttérből sejtesse magát.)

2014. aug. 6. 02:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Ebben sincs macisajt amit én szoktam csinálni, de olaszországból loptam egy kinn élő ismerősömtől a receptet.

Bacon vagy császárszalonnát felkockázol, lepirítod, a tésztát kifőzöd, egy tálban összekeversz főzőtejszínt 2 tojással, reszelt sajttal, besózod, borsozod, majd a forró tésztára ráöntöd a sült szalonnát zsírjával együtt, végül a tejszínes-tojásos egyveleget, és azonnal jól elkavarod, mert nem rántottát akarunk csinálni, hanem carbonara spagettit :)

Ennyi. Nem bonyolult. Hamar megvan. Ha van egy fél órám este munka után és nincs kaja, akkor általában ezt szoktam csinálni.

2014. aug. 6. 08:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!