Sutoben szeretnék rakott káposztát tejfolosen vagy valami hasonlót. Hogyan készítsem el?
Recepteket kérnék ha esetleg tudtok más zoldségeset is:)
Valami fincsi nem zsíros és gyorsan elkészíthetore gondoltam,de vevo vagyok minden felére praktikákra.
Puszy Nektek!
Ez csak fantázia kérdése, bármilyen variációt ki lehet találni, akár darálthússal, akár bármilyen sonkaféleséggel.
Nekem van egy ilyen gyors és egyszerű saját ötletem:
Veszek mirelit vegyeszöldséget karfiollal, brokkolival, sárgarépával (vagy ami szeretsz). Fagyottan larakom kizsírozott tepsibe, megszórom fűszerkeverékkel, sóval.
Sonkát kockákra vágom, megpirítom hagymával, és rászórom a zöldségekre. Szoktam még mirelit hasábburgonyát is szórni közé. A tetejét leöntöm főzőtejszínnel, vagy tojással elkevert tejszínnel (lehet bele tenni a most divatos tepsis fűszerkeverékekből, úgy még finomabb).
Sajtot szórok a tetejére és sütőben pirosra sütöm.
Nagyon finom, és a zöldségeket így nem kell előfőzni.
Én csak a saját, hagyományos rakott káposztámat szeretem, mindenféle gezemice nélkül. A receptje sem bonyolult: A kelkáposzta leveleit félig megfőzöm sós vízben. Közben vöröshagymakockákat üvegesre pirítok kevés olajon, beleteszem a darált húst és addig sütöm, amíg a leve is elsül. Csak ekkor rakom hozzá a szétnyomott 2-3 gerezd fokhagymát, a sót, a borsot és a pirospaprikát. Összekeverem. Én mikróban szoktam a fél kg rizst eddigre elkészíteni (kiválogatva, megmosva, kb. másfél cm-nyire ellepve vízzel, megsózva és leborítva nagyjából 20 perc alatt van kész -egyszer közben átkeverem). Kiolajozott lábasba (aminek a füle sem olvad el...) rétegenként lerakom: káposzta, hús, rízs, amíg van alapanyag. A tetejére káposzta kerül. Erre öntök minimum egy doboz nagy tejfölt (előtte kicsit megsózóm még a dobozában), elsimítom, és közepes lángon sütőben sütöm kb. fél-3/4 órát, amíg a teteje már kezd megbarnulni.
Valóban nem két perc az elkészítése, viszont az egész családom imádja, sosem tudok eleget készíteni belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!