Sutoben szeretnék rakott káposztát tejfolosen vagy valami hasonlót. Hogyan készítsem el?
Recepteket kérnék ha esetleg tudtok más zoldségeset is:)
Valami fincsi nem zsíros és gyorsan elkészíthetore gondoltam,de vevo vagyok minden felére praktikákra.
Puszy Nektek!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Ez csak fantázia kérdése, bármilyen variációt ki lehet találni, akár darálthússal, akár bármilyen sonkaféleséggel.
Nekem van egy ilyen gyors és egyszerű saját ötletem:
Veszek mirelit vegyeszöldséget karfiollal, brokkolival, sárgarépával (vagy ami szeretsz). Fagyottan larakom kizsírozott tepsibe, megszórom fűszerkeverékkel, sóval.
Sonkát kockákra vágom, megpirítom hagymával, és rászórom a zöldségekre. Szoktam még mirelit hasábburgonyát is szórni közé. A tetejét leöntöm főzőtejszínnel, vagy tojással elkevert tejszínnel (lehet bele tenni a most divatos tepsis fűszerkeverékekből, úgy még finomabb).
Sajtot szórok a tetejére és sütőben pirosra sütöm.
Nagyon finom, és a zöldségeket így nem kell előfőzni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Én csak a saját, hagyományos rakott káposztámat szeretem, mindenféle gezemice nélkül. A receptje sem bonyolult: A kelkáposzta leveleit félig megfőzöm sós vízben. Közben vöröshagymakockákat üvegesre pirítok kevés olajon, beleteszem a darált húst és addig sütöm, amíg a leve is elsül. Csak ekkor rakom hozzá a szétnyomott 2-3 gerezd fokhagymát, a sót, a borsot és a pirospaprikát. Összekeverem. Én mikróban szoktam a fél kg rizst eddigre elkészíteni (kiválogatva, megmosva, kb. másfél cm-nyire ellepve vízzel, megsózva és leborítva nagyjából 20 perc alatt van kész -egyszer közben átkeverem). Kiolajozott lábasba (aminek a füle sem olvad el...) rétegenként lerakom: káposzta, hús, rízs, amíg van alapanyag. A tetejére káposzta kerül. Erre öntök minimum egy doboz nagy tejfölt (előtte kicsit megsózóm még a dobozában), elsimítom, és közepes lángon sütőben sütöm kb. fél-3/4 órát, amíg a teteje már kezd megbarnulni.
Valóban nem két perc az elkészítése, viszont az egész családom imádja, sosem tudok eleget készíteni belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!