Kaptunk több mint két kiló gombát. Adnátok tippeket?
A nagyokat kirántottam ma délben, de még így is maradt majdnem két kiló.
Gombalevest, gombaszószt és gombás húst csinálnék, van a mélyhűtőben néhány szelet borjúhús.
Mondanátok recepteket a szószhoz és a leveshez úgy, hogy be tudjam tenni a mélyhűtőbe is? Nem adhatok napokig csak gombás kajákat a jónépnek, még akkor sem, ha egyébként szeretjük.
Ha van más ötleletek, azt is szívesen fogadom.
Egyébként ilyen a gomba:
En épp gombas csirkeragu levest készítek. Ezt habaras nelkul siman lehet fagyasztani,
Készíthetsz gombas szendvicskremet is, ezt fagyasztani ugyan nem lehet, de jópár napig tartható hűtőben. Gomba pörköltet is lehet fagyasztani. Pizzát is készíthetsz, az is fagyaszthato. Panirozva is lefagyaszthatod.
Én is a fagyasztást javaslom. Én rendszeresen fagyasztok szeletelt gombát, bármikor könnyedén le lehet törni annyit, amennyire szükségem van.Fagyosan lehet kezdeni párolni, vagy bármibe beletenni.
Pizzára is rá szoktam szórni.
Köszönöm a gyors válaszokat, tényleg le fogom fagyasztani a gombákat. Nem is tudom, hogy ez miért nem jutott eszembe, holott néha még veszünk is szeletelt fagyasztott gombát!
Most már csak egy jó gombaszósz-recept kellene, mert azt holnapra csinálnám.
Már régen nem készítettem, de ha jól emlékszem, sok petrezselymet, kevés fokhagymát, mogyoróhagymát és egy húsleveskockát tettem bele, és tejföllel behabartam.
Jó lesz ez így?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!