Iskolaidőben reggeli?

En sem reggelizek otthon,reggel 7:15kor indulok, nem tudok enni 9:00 elott.:) Szendvicseket szoktam vinni (Ceres toast, Flora margarin/Medve sajt,Selyemsonka, Tolle szeletelt sajt,es zoldseg), vagy estefele ha van kedvem, akkor muffint (ebbol sok variaciot szeretek, de zabpehelyliszttel vagy orolt zabpehellyel keszitem es nyirfacukorral mindig,hogy egeszseges legyen, es varialok benne daralt mandulat/diot/mogyorot/holland kakaoport/citrushejakat/fahejat/gyombert stb.
A suliban nem megyek bufebe, mert semmi nem izlene onnan, max a cola light:)

Nem eszek itthon, de készítek szendvicset, ha 0. órám van,előző este megkészítem, beteszem az uzsonnás dobozomban és be a hűtőbe, mert nem zörgök a konyhába, mellette van anyuék szobája, és még akkor ők alszanak.
Ha nincs első órám, akkor itthon szoktam csinálni zabkását vagy rántottát, tükörtojást is, van, hogy ilyenkor azt teszek a zsömlébe kis paradicsom szeletekkel.
Én szoktam vinni szendvicset-mindig más milyet,kenyereket, zsömléket is variálom, teszek bele sonkát, sajtot, szalámit, főtt húst, fasírtott, főtt tojás szeleteket-szóval mikor mi van itthon, mehet bele uborka, még szeptemberben paprikát, paradicsomot is, amíg olcsó, utána már csak savanyú káposztát, csemege uborkát teszek bele.
Kefirt, joghurtot, mogyorót, diákcsemegét, almát, körtét is szoktam vinni.
Ősszel szőlőfürtöt, sült tököt is.
Ha nagyon sokáig vagyok bent, szoktam vinni főtt rizst párolt répával és hússal is.

Én reggel iszok gyorsan egy kávét, és rohanok is suliba. Van, hogy készítek egy szendvicset (barna zsemle, csirkemell sonka, sajt, zöldség), és azt viszem magammal, de olyan is van, hogy beugrok egy pékségbe venni valami péksütit, vagy salátát. Ezt szoktam megenni olyan fél 11-fél 12 fele, aztán fél 3-fél 4 fele amikor haza megyek, vagy a nagyszüleimhez (ez attól függ, hogy van-e még dolgom du.) akkor eszek ebédet.
Én így tökéletesen megvagyok.:)

Telesen változó. Volt, hogy egy időben ettem kenyeret reggel tejjel vagy teával. Van, amikor csak egy joghurtot vagy kefírt.
Egy bögre teát mindig iszom, soha nem indulok el folyadék nélkül a gyomromban.
Én is viszek szendvicset, általában 2-őt, amibe sajtot teszek vagy egyszerűen csak vajat. Elosztom délelőtt, mert bent ebédelek a suliban. A szendók mellé legtöbbször viszek mást is, gyömölcsöt és/vagy egy müzliszeletet vagy egyebet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!